søndag 23. november 2008

Rune Eraker
Lesere av Dagbladets Magasinet vil ha oppdaget Rune Eraker. Han er antageligvis vår beste fotograf, og også en meget god skribent.


Eraker er et politisk menneske med høy sosial samvittighet - noe som viser seg i bildene hans. Der noen fotografer søker sensasjon er Eraker ydmyk med et ønske om å formidle verden "som den er".


Eraker har hatt flere seperatutstillinger og han har en rekke fotobøker på samvittigheten. Fellesnevneren for bildene hans er at de viser virkeligheten - usminket og ærlig.
Alle bøkene til Eraker er sterke - med bilder av mennesker i ulike situasjoner. Oftest er det mennesker som på en eller annen måte er rammet av livet, av fattigdom og av krig. Til tross for dette er mange av bildene optimistiske og varme. Bøkene har nydelige titler som feks Lukten av savn, Fanger i eget land og Øyeblikk av lys. På nyåret vil det være en stor fotoutstilling fra Erakers siste prosjekter.

Erakers bidrag er at han viser det vi ikke vil vite - eller som vi ikke har forutsetning for å vite. Bøkene anbefales på det varmeste - de representerer noe av det beste innen internasjonal, politisk fotokunst.

God bok!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar