mandag 17. november 2008

Mattis Øybø


Forlagsredaktør og forfatter Mattis Øybø har skrevet bøkene Alle ting skinner og Ingen er alene. Den første boken kom i 2003 og handler om den unge historikeren Otto Horn. Horn forsker på terrorisme, og liv og virke blandes sammen vinteren 2004. Da sner Otto Horn inne i leiligheten sin sammen med sin kone og deres 4 barn. Oslo dekkes av sne, strømmen går og panikken kommer sigende inn over hovedstaden.
Jeg leser mye Paul Auster i denne romanen, og spesielt fra romanen Leviatan. Men selv om det blir mye Auster-etterligningen er dette en god roman som står på egen bein. Beskrivelsen av snøen som faller (og faller og faller) er veldig bra, og man kan kjenne stemningen av uhyggen når værgudene overtar.
I Ingen er alene fra 2007 møter vi Nicholas, sønn av en kjent filmregissør og hans møte med den unge psykologen Harald. Harald er forteller, og fortellingen dreier omkring Haralds liv som privatperson og Harald som psykolog for Nicholas.
I Ingen er alene er det også mye Auster, forskjellen fra den første romanen er at Auster tydeliggjøres og Øybø legger ikke skjul på sin fasinasjon for Auster. Samtidig får jeg sterke assosiasjoner til Linn Ullmans bøker.
Begge bøkene fås nå i pocket, og begge anbefales!
God bok!
Bilde lastet ned fra www.nrk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar