søndag 16. juni 2013

Skriveopphold i Marbella

Arbeidsoppgaver krevde en reise bort, og valget falt på Marbella. Ikke det mest spennende stedet, men med direkte fly til Malaga, sol, god spansk mat og en hyggelig gamleby gjorde det til et hensiktsmessig sted å reise. Vi fikk alt vi forventet oss, og litt ekstra.

For det første fant min kollega et hotel som var helt eksellent, og som herved anbefales på det varmeste. Noe av det som gjør hotellet så bra er at det ligger rett nedenfor gamlebyen og appelsin-torget, og direkte på strandpromenaden som går hele veien ned til Puerto Banus. Fantastisk for "promenering", og ikke minst for de som liker å løpe. Det var stille og rolig om natten, og hotell-gjestene var mer eller mindre kun mennesker fra 35 år og oppover. Kjemisk fritt for ungeskrål og spruting fra "bomber" i bassenget. Helt nydelig! Hotellet heter Hotel Fuerte Marbella, du finner linken her.

Jeg fløy med SAS ned og Norwegian opp, flyturen tar ca 4 timer, og hvis du bestiller tidlig kan du få en veldig god pris. Mai-juni er perfekt, da er sesongen så vidt i gang, og du slipper alle turistene. Det er fremdeles rimelig å spise ute, regn ca 200 kroner for forrett, middag og vin (selvsagt avhengig av hvilken restaurant du spiser på). Glem guideboken, i hvertfall hvis du er en Lonely-Planet bruker. De skriver en side om Marbella, litt nedlatende - de mener tydeligvis at dette er en plass som i for liten grad er innenfor den autentiske reisen og derfor ikke verdt å skrive om. Det er kanskje ikke et sted du reiser for å sprenge grenser og oppdage verden, men det er et fint sted hvis du vil slappe av, spise og drikke godt og/eller få unna litt jobb, uten for mye styr og planlegging.


Marbella er veldig turistifisert, noe som blant gjør at det er pyntet til ære for turistene. Her fra Appelsin Torget

Katolisismen er synlig i Marbella

Restene etter en båt som tok turister ut på havet

Denne tar deg fra Marbella til Puerto Banus, Spanias mest "posh" og snobbete sted, for 8,5 euro. Fint for en middag, men ikke stedet å bo hvis du først reiser nedover.

Sommer og blomstrende trær.

Utsikt fra balkongen på rommet. Afrika, langt der borte.

Anbefales for total avslapping, jentetur eller jobb.
God tur!

8 kommentarer:

 1. Å så fantastisk flott! Min datter reiser til Spania neste år for å gå på skole, og mor - ja hun skal besøke. Ofte ;)

  SvarSlett
 2. Marianne: så moro! Hva skal hun studere og hvor? For noen muligheter de har - heldige unge :-)

  SvarSlett
 3. Fint. Jobber du på ny bok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja. Svært prosjekt og masse jobb. Men veldig moro.

   Slett
 4. Dette ser nydelig ut. Jeg har også tatt flyet til Malaga og funnet nydelige småsteder utenom sensongen der. Enig at det man tenker alltid bare negativt om disse kjente stdene, det er mange perler rundt om kring. Takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Det er et helt nydelig område. Og veldig fint for å gå fotturer i fjellet. Det ligger mange skjønne små landsbyer innover i landet, i gangavstand hvis man velger å gå turer. Godt alternativ til Hardangervidda, spør du meg!

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg undersøker et sted å ha skriveopphold nå. Det hørtes jo veldig fristende ut med Marbella! Hotellet du anbefaler, har dette en skrivepult på rommet slik at man kan sitte og jobbe der? Eventuelt et rom man kan leie for å jobbe? Hadde satt stor pris på svar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - ja, de har skrivepult, men jeg ville mailet dem på forkant for å være sikker på å få et rom med skrivepult. I tillegg til rommene har de en hyggelig plass foran hotellet, der kan du sitte i skyggen og skrive og lese. Jeg har sett at de varierer veldig i pris, så følg med på hotels.com eller en annen nettside sånn at du får en god pris.

   Slett