fredag 28. januar 2011

I am Cuba - Kalatozov/Coppola-Scorsese

Forberedelsene til Cuba-tur er i gang, og i kveld har vi sett den noe sære og kitchy'e filmen Soy Cuba (I am Cuba) fra 1964. Dette er en film som ikke helt overbevisende viser kommunismens fortreffelighet og kapitalismens djevelskap. Overtydelige scener gjør dette til en meget spesiell filmopplevelse.
Filmen er i svart hvitt og filmingen er ekstraordinær vakker. Sært innhold i nydelig innpakning med andre ord. Jeg har litt sansen for denne - den er så overspilt og tragisk på grensen til det komiske, musikken er meget bra og konseptet er fabelaktig - spesielt for oss som har et litt "nostalgisk" forhold til sovjetisk litteratur og film. Dog - jeg tror ikke jeg tar helt feil hvis jeg skriver at denne er for spesielt interesserte.

4 kommentarer:

 1. Det høres bra ut. Jeg har sett Soy Cuba to ganger. Den fortjener å sees. Var det versjonen med russisk oversettelse på lydsporet og engelske undertekster? (gracias -spasiba - thank you).
  Mer mainstream er kanskje "Jordbær og sjokolade" fra ca 1994 og min favoritt "La muerte de un burocrata" - en byråkrats død.

  SvarSlett
 2. Ja, det var den. Spasiba. Festlig.
  Jordbær og sjokolade skal jeg se, og takk for tipset om byråkraten.

  SvarSlett
 3. Herlig beskrivelse. Har ikke sett og ikke visst om, men e agng jeg er i humør for det sære og vakre...
  God tur til Cuba! Spennende land å besøke. Jeg storkoste meg de alt for få ti dagene jeg hadde der. Men det åpner seg nok flere muligheter, tenker jeg.

  SvarSlett
 4. Ståle: jeg har sett på innleggende dine fra Cuba, det ser deilig ut! Det er fremdeles litt tid igjen før vi reiser, så nå er det oppladning og forberedelser med bøker, bilder, reiseguider, filmer og musikk. Gleder oss veldig, det blir moro!!

  SvarSlett