onsdag 19. januar 2011

Gjesteblogger på jegleser: Kjell Lars Berge

Kjære bloggvenner!
Jeg er så heldig at jeg har fått en gjesteblogger her på jegleser. Og det er ingen hvemsomhelst, men Professor Kjell Lars Berge - retorikeren, forfatteren og debattanten fra aviser, radio og fjernsyn. Berge er en velkjent person på Blindern, og i god ånd skal vi nå samarbeide på bloggen. Kjell Lars Berge er professor i tekstvitenskap på institutt for nordisk og lingvistikk, Universitetet i Oslo. Berge er en populær og engasjert foredragsholder, lærer og veileder. Han var styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening fra 2005 til 2008. I tillegg er han ofte gjest hos NRK, dere husker han kanskje som kommentator til det amerikanske valget da han kommenterte retorikken som ble brukt av de politiske kandidatene.

Kjell Lars Berge er omtalt på bloggen tidligere, jeg skrev om boken Ungdommers skrivekompetanse. Hans gode penn og faglige blikk blir også satt pris på blant bokelskere og med jevne mellomrom anmelder han bøker for Kulturnytt i NRK. Nå legges disse anmeldelsene ut på bloggen. Med Berges bidrag styrkes bloggens blikk på sakprosa, en ambisjon som jeg jevnt og trutt har forsøkt å realisere. Jeg håper også at vi bruker anledningen til å ha direkte kommunikasjon med anmelderen - en øvelse vi bokbloggere/bokblogglesere ikke alt for ofte får delta i. Derfor oppfordres leserne til å ta godt i mot Berge, blant annet ved å kommentere på innleggene.

Blogginnleggene blir lagt ut ukentlig - eventuelle justeringer gjøres underveis. Jeg er veldig glad for å ønske velkommen min første gjesteblogger!

8 kommentarer:

 1. Strålende nyheter!

  SvarSlett
 2. :-) takk og takk - jeg vet det, et skikkelig kupp!!

  SvarSlett
 3. Ohoi! jeg kjenner ham fra Typisk norsk - hehe;)

  SvarSlett
 4. Lena: ja, han var kanskje intervjuet der? det er lenge siden. Artig at du husket det!

  SvarSlett
 5. Så kjekt! Då kan alle vi som saknar retorikkforelesningane hans på Blindern kose oss med blogginnlegg i staden. Eg liker det.

  SvarSlett
 6. Jeg liker at du liker!!
  (Merker facebook-innflytelsen, I Like..)

  SvarSlett