onsdag 5. januar 2011

Mørkets hjerte - tegneserieroman

Fantastisk tegneserieroman som alle Conrad-fans og tegneserie-elskere må ha! Tegningene er fabelaktige i sort og hvitt, og stemningen fra boken settes fra første side.

Marlow reiser opp over Kongofloden på vei for å møte Kurtz, den grusomme mannen som Marlon Brando gestalter så bra i Coppolas Apokalypse nå! Tegneskaperne har klart å fange uhyggen, ondskapen og det grufulle.

For de uinnvidde: Joseph Conrad skrev Heart of darkness i 1902, og boken er filmatisert i den kjente amerikanske krigsfilmen Apokalypse nå! (1979) med Marlon Brando i hovedrollen som Kurtz. Boken regnes som en av de store klassikerne og har inspirert alt fra antropologer, samfunnsvitere, filosofer, kunstnere (Bob Dylan for å nevne en) og politikere. Handlingen er de hvites brutale behandling av svarte i Kongo og kan best beskrives som rystende. Du får boken i paperback (på norsk) for en hundrelapp, så hvis du ikke har lest den kan du ta oppfordringen å lese den nå. Deretter ser du filmen og så topper du opplevelsen med tegneserieromanen.

Anbefales!!

God bok!

4 kommentarer:

 1. Boka er en av dem som foreløpig står ulest i hylla mi. Men jeg har planer om å lese den. Snart.

  SvarSlett
 2. Denne må utvilsomt inn på årets leseliste!

  SvarSlett
 3. Denne har vi på pensum i år, jeg ser frem til å lese den.

  Jeg har sett at enkelte har trukket den frem som et av høydepunktene innenfor den gotiske sjangeren i England. Det har overrasket meg. Både den romanen og "Elskede" av Toni Morrison er oppgitt som gotiske romaner. Jeg har tenkt å fordype meg litt i gotiske romaner i år, og da passer det bra at begge må leses i undervisningsøyemed. Men jeg er spent på å se hvor gotikken i dem ligger hen, det er ikke bøker jeg i utgangspunktet har tenkt på som gotiske.

  SvarSlett
 4. Takk for anbefalingen.

  Heart of Darkness ble også filmatisert i 1993 med Tim Roth i hovedrollen og norske Morten Faldaas i en av de andre rollene. Faldaas er mest kjent her hjemme som "den ensomme rytter" i OJ-programmene.

  SvarSlett