mandag 17. januar 2011

Book lust to go

Jeg har kanskje gjort et aldri så lite kupp! Boken Book lust to go, med undertittelen recommended reading for travelers, vagabonds and dreamers er som dere sikkert skjønner "en bok om bøker om og fra ulike steder". Forfatteren Nancy Pearl er amerikaner og har jobbet som bibliotekar. Hun er tydeligvis en reiseglad dame, både fysisk reising og reising i den litterære verden.

Read your way around the world with Nancy Pearl, står det på vaskeseddelen, men rundt hele er en liten overdrivelse. Som amerikaner kan Pearl for eksempel ikke reise til Cuba, og derfor står det ingenting om Cuba i boken. Tyrkia er godt dekket, men et planlagt reisemål  for denne bloggerens familie-høstreise, Tunis, er ikke nevnt. Svenskene har selvsagt fått med sin Stieg Larsson og Kerstin Ekman, mens Afghanistan mangler Bokhandleren i Kabul (vel,vel - men jeg har da vitterlig lest at boken tok USA med "storm"). Borneo er med, men Baltikum mangler.

Hvis vi ser på vår egen lille avkrok, som er omtalt, trekker Pearl frem Kristin Lavrandsdatter og en rekke andre titler fra Undset. Sult er selvsagt med, det er også Karin Fossum (!) Se deg ikke tilbake. Nesbø er med, Per Petterson og Linn Ullman (jada, hun nevner hvem Linn er datter av). Hundehode av den danske forfatteren Morten Ramsland er nevnt - greit nok, den handler om Norge og er dessuten en utrolig bra bok!

Utenlandske bøker om Norge introduseres (selvsagt) med en bok om Bergen: The Cherry Blossom Corpse av en Robert Barnard,  Slay Riders (in the world of Norways horseracing community) av Dick Francis og the blue place (både kjærlighet og krim) av Nicola Griffith. Endelig bort fra krimmen, som tydeligvis er bibliotekarens preferanse, til Paul Watkin Fellowship of ghosts: a journey through the mountains of Norway.

Jeg innrømmer at titlene fra Norge var litt obskure - hestemiljøet?? - men dog, artig er den uansett og jeg kommer til å titte i den når det er destinasjoner som dekker de områdene jeg ønsker å reise til.

2 kommentarer:

  1. www.2guys1trip.com.. Håper Istanbul var bra og været holdt seg. :)

    Hilsen

    SvarSlett
  2. hei igjen Vegard! Istanbul var fantastisk!! Håper dere har det flott! Takk for linken - har vært spent!!

    SvarSlett