tirsdag 11. mars 2014

Agnes Ravatn - Veke 53

Fabelaktig fra Ravatn. Vi møter Georg Ulveset, fraskilt lektor med et ironisk blikk på tilværelsen, i uken før jul. På denne uken skjer alt og ingenting, hele tiden kommentert av dette skråblikket elskelige Georg har på det meste.

Ravatn skriver om en Georg som det er lett å like, kjennes seg igjen i og kjenne igjen. De fleste av oss kjenner en Georg. Når denne middelaldrende mannen møter på flere av livets røffe realiteter - mer eller mindre samtidig - må det bli mye å ta tak i.

Ravatn er en helt særegen stemme, og det er utrolig at en såpass ung kvinne klarer å få frem en så tydelig mannsperson som hun gjør i denne historien. I den siste boken hennes Fugletribunalet,  var hovedperonene nærmest karikert og stereotyp, i Veke 53 er hovedpersonen mye mer troverdig og menneskelig. Når boken i tillegg tidvis er hysterisk morsom blir dette en lesefest!

Anbefales! God bok!

4 kommentarer:

 1. Jeg sjekket listen min og ser at jeg ta Veke 53 en 4`er mens Fugletribunalet fikk en klar 6`er. Da jeg leste den første hadde jeg mer "angst" for nynorsk, så det kan ha litt å si. Knakande god er hun i alle fall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Knakende god. Godt formulert, Tine!

   Slett
 2. Siden jeg har lest Fugletribunalet tenkte jeg å lese denne nå i mars og skjønner at jeg bare kan glede meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du. Denne er tidvis hylende morsom!

   Slett