tirsdag 6. august 2013

Stephan Enter - Gjenforeningen

Tre menn og en kvinne er på tur i Lofoten. De kommer fra Nederland, og etter turen mister de mer eller mindre kontakten, med unntak av kvinnen Lotte, som gifter seg med turkamerat Martin. 20 år senere reiser de to andre i gruppen, Vincent og Paul for å besøke Lotte og Martin.

I boken møter vi de tre mennene, en etter en, som forteller om seg selv og hvordan de opplevde turen de hadde for mange år siden. Forholdet til de andre i gruppen, til Lotte og til seg selv. Opplevelsene og betraktningene av de andre er helt ulike, og det er fasinerende hvordan en felles opplevelse kan få så ulike fortolkninger av den enkelte. Også måten de betrakter hverandre på er fasinerende lesing, og gir et glimrende psykolgisk bilde av de tre mennene.

Enter skriver veldig godt, boken er stemingsfull og han klarer å vise noe mer enn det som er synlig. Ulike perspektiver, hvordan bakgrunn spiller inn, drømmer man en gang hadde, forventninger til de andres drømmer - det er virkelig bra! Slutten er på kanten til å bli for dramatisk for meg, samtidig som det som skjer fremstår som ganske åpent. Jeg vet egentlig ikke hvordan det ender.
Anbefales, god bok!

2 kommentarer:

  1. Har planer om å lese denne. Har fått mye skryt og jeg er veldig nysgjerrig på den:) Takk for omtalen:) Ha en fin kveld!

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan glede deg, den er veldig annerledes.

      Slett