onsdag 22. juni 2011

Sommerlektyre

Her er listen over anbefalt sommerlektyre, klikk på tittelen så kommer du til blogginnlegget for de respektive bøkene.

Helene Uri - Kjerringer. Fantastisk historie om kvinner som tar hevn på kreative og utspekulerte måter.

Haruki Murakami - 1Q84. Gigantroman bestående av to bøker i ett, Murakami på sitt aller beste!

Elizabeth Kostova - Svanetyvene. Kunstnermyter og kunsthistorie, psykologi og kjærlighet. En tykk og god roman. Perfekt for lange, sløve dager på stranden.

Olav H.Hauge og Bodil Cappelen - Brev 1970 - 1975. Et lite stykke kulturhistorie og en fasinerende kjærlighetshistorie. Vakkert!

Karin Sveen - Mannen i Montgomery Street. Historien om hr. Sæter rulles møysommelig opp av Karin Sveen i denne boken. Den norske bondesønnen reiste til USA, ble rik og bidro til å starte universitetet Berkeley i California.

Beate Grimsrud - En dåre fri. Knallsterk roman fra Grimsrud. Et av høydepunktene i 2010.

Einar O. Risa - M.Kanne & søn. Triologi om en familie i Stavanger. Fås i paperback - ta alle tre når du først er i gang. Dette er krøniken på norsk!

Carsten Jensen - Vi, de druknede. Enda en tykk sommerbok, denne gangen med utgangspunkt i en liten by i Danmark og menneskene som lever der. Page-turner!

God bok!

3 kommentarer:

 1. Takk for tips. Bare en av dem står i hylla mi: Vi, de druknede. Kanskje den skal plukkes ut i løpet av sommeren...
  Akkurat nå storkoser jeg meg med selvbiografien til David Attenborough. Fabelaktig spennende, interessant og morsomt :-D

  SvarSlett
 2. Ståle: gled deg til den - den er spekket med uforglemmelige scener, kjempebra skrevet og uforglemmelig!! Jeg kan tenke meg at biografien om D.A er spennende - takk for tipset!

  SvarSlett
 3. Karsten Jensen og Helene Uri - de skal jeg lese.

  SvarSlett