søndag 25. mai 2014

Ut på tur - Hua Hin

Vi tilbragte påsken i Hua Hin, Thailand. Det er Thailands svar på Alcudia Beach, men fordi vi var sent ute med å bestille landet vi altså der.
 
Ettersom Alcudia ikke er en destinasjon jeg vil retunere til bestemte vi oss for å ta en lazytrip, i betydningen at vi ville bo på et bra hotel, ved en ok beach og med sikte på gode restauranter for middager. Ingen utflukter, no monkey mountain eller make food for the munks, kun avslapning. Til det fungerte det meget bra.

Vi valgte Hyatt Regency Hua Hin, etter sigende kjent for å ha et av de beste bassenganleggene i byen. I tillegg tok vi et Regency room hvilket betyr at du har et "eget" basseng for Regency gjester, et separat område med strandstoler og andre goder på kjøpet. Et av de beste godene er at du har inkludert frokost, tilgang til drikke (ikke alkohol) hele dagen, og happy hour med mat og drikke, inkludert alkohol, fra 5 til 7. Dette er inkludert i hotelprisen.


Klargjøring for åpning av "butikken"

Vi klarte i aller høyeste grad å slappe av. Litt uvant å være stasjonær på et sted hele tiden, men temperaturen tatt i betraktning var det like greit ikke å hoppe inn på lokale busser, med nesen mot steder off the beaten track.

Fra Lets Sea - kjempebra restaurant - anbefales!
Hotel området var nydelig og i akkurat passe avstand til sentrum. De hadde et fantastisk spa anlegg med gunstige priser, så avkoblingen fra sol og boklesing ble diverse massasjer og annet digg. Etter turen var vi enige om at det hadde vært deilig, men at en sånn tur ideelt sett må kombineres med litt mer aktiv ferie. Formelen er kanskje en uke aktiv, en uke "passiv" og en uke til aktiv før retur til Norge. Nå hadde vi kun 8 dager, var slitne etter jobb og masse skolearbeid for ungene, så vi fikk i hvertfall slappet skikkelig av, om ikke annet. Et annet tips: Thailand er fantastisk. Det er min fjerde reise til landet og neste gang tar jeg meg bryet med å reise lenger enn Hua Hin, og setter nesen mot Phuket eller en av øyene.

Til praktisk informasjon: vi reiste med KLM via Amsterdam. På forhånd hadde vi bestilt transport til og fra Hua Hin, det tar ca 3 timer hver vei (med livet som innsats..)

Beach-life
Thailand anbefales - selvfølgelig! Hvis du ikke bryr deg om at det er masse nordmenn på hotellet og overalt er Hua Hin et greit valg, nær Bangkok, enkelt og greit. Hvis du vil ha mer eksotiske omgivelser (uten så mange nordmenn) bør du komme lenger unna Bangkok. God tur!

6 kommentarer:

 1. For noen flotte bilder og fin anbefaling av et land og en verdensdel jeg aldri har vært i. Har lyst å se lange hvite strender med små hytter og bastparasoller en gang i livet, men kvir meg for lange flyturer og vaksiner. Takk for at du deler, kjekt å lese om!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da kommer du til å like Thailand!

   Slett
 2. Thailand har aldri fristet meg, og etter at dattra mi var der i februar (både i Bangkok noen dager, noen dager i jungelen, samt noen dager på et strandsted i Kraby, og fortalte om den varmen.. lokket det fortsatt ikke. Maten er det eneste som høres litt fristende ut.. Men vi har vel hver våre favorittområder på jord. Jeg drar heller til Karibien igjen, viva Mexico.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah - Asia er fantastisk. Da går du glipp av noe.

   Slett
 3. Hørtes deilig ut det der :)
  Jeg og min bror dro ut av Bangkok noen dager, og ferierte i BangSaen. Der ser du ikke mange turister gitt. Svenskene var der, men ellers lite. Det er visst et sted det er vanlig for thaiene å dra til i helgene. Nesten ingen menyer på engelsk, og veldig laidback. Flere gode restauranter og kafeer. En kjekk oppdagelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei kjære roomi - takk for tipset, det høres ut som noe jeg må sette på listen min!

   Slett