lørdag 7. juni 2014

LP/Cappelen Damm - Opplevelsesreiser

Coffee table books fra Lonely Planet er i en klasse for seg, og nå har Cappelen Damm publisert flere av disse på norsk. Undertittelen på denne er "Vår spektakulære verden" - og det er de virkelig fine turene og stedene som presenteres i boken. Boken er inndelt i ni tematikker; Til fots, Dykking, På to hjul, Høyt og lavt, Klatring, På is og snø, I dyrenes verden, Til vanns og På fire hjul. Under hver og en av disse presenteres et utvalg av de fineste og mest spektakulære turene du kan ta.

Jeg har lenge hatt lyst til å gå den lykiske ruten i Tyrkia, og i boken er den en av mange turer du kan lese om. Eller hva med stryksurfing på New Zealand, Jeep langs Pamir Highway eller pandaer i Kina? Felles for alle stedene og turene som er omtalt er kart over turen, høydepunktene. en faktaboks med distanse, reisens varighet, når det er best  å reise og lenke til nettsteder som gir gode tips. I tillegg er det god informasjon om litteratur om stedet, under overskriften Fra lenestolen.

Boken har nydelige bilder, god papirkvalitet og er en skattekiste av forslag til opplevelsesreiser over hele verden. Jeg har tidligere blogget om boken Verdens viktigste av Riisnæs og Hatlem - den er så dårlig at jeg ble fornærmet da jeg leste den. Opplevelsesreiser er helt i andre enden av skalaen: den er helt ypperlig. 26 profesjonelle vaganbonder har bidratt, og det er lagt mye arbeid i boken. Den har et godt register, dekker mange av de mest spennende destinasjonen i verden og en egen innholdsliste over kontaktadresser for de uliek tematikkene (alt fra new Zealand Alpine Club til British Hang-gliding and Paraglading Association).

Anbefales på det varmeste til alle drømmere, og et må-ha for deg med reisefot.

God bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar