torsdag 12. juni 2014

Monika Peetz - Tirsdagsdamene. Mellom ugress og roser.

Tirsdagsdamene er tilbake. Jeg har blogget om de to andre bøkene tidligere. Hverdagen for de fem damene er endret, særlig fordi Kiki har fått barn og flyttet på landet. Eva sliter fremdeles med å balansere ekteskap, barn og karriere, Caroline blir stalket pga en rettssak, Judith svirre med krystaller og annet åndelig, og Estelle har fått en bestemt og rigid svigerdatter.

Turen de tar denne gangen går ut på landet, til den falleferdige gården Kiki og Alex har kjøpt. I tråd med tidens hype skal de ble sjølberga og økologiske, og fantastien går langt over forstanden. Damene må hjelpe til og som vanlig ender det med tårer, klemming og begeistring.

De to første bøkene har kommet i paperback, og hvis du ønsker deg lettlest feel-good, en dæsj romantikk og rosa skyer, da er dette bøkene for deg. Deilig å lese "mellom slagene"; hele spektere fra de man har på hjemmebane og jobb, og ikke minst for deg som har en hang til litt mer seriøs og tung litteratur. Jeg tviler litt på om dette er boken du bør gi mannen din til bursdag eller i morgengave, men det er definitivt en vinner som venninnegave eller til å ha i sommerbagen.

God bok!

4 kommentarer:

 1. Jeg måtte smile, når jeg så at du hadde skrevet om boken, tenkte jeg at Tirsdagsdamene (jeg har lest alle tre bøkene) er en sånn bok en leser "mellom slagene", også bruker du akkurat det uttrykket. Godt å kunne slappe av med en sånn bok innimellom også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sant - vi fortjener litt klisje-litteratur innimellom. Deilig.

   Slett
 2. Hei - du har en super bokblogg. Nå trengte jeg ideer og inspirasjon til litt glad-litteratur og selvsagt finner jeg også det hos deg!
  Jeg kommer tilbake hit for påfyll.
  Min egen blogglyst sluknet i 2011, men leselysten er for oppadgående. Og bra er det

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er fremdeles savnet, KariE! Godt å høre fra deg igjen. Bloggen ligger litt nede for øyeblikket, har ikke blogget på månedsvis. Så vi får se hvor lenge det går før jeg også trekker meg ut. Uansett: hyggelig med en av de gode "gamle" bloggerne innom!

   Slett