torsdag 30. januar 2014

Lori Lansens - Livet tilbake

Etter å ha lest tung og mørk litteratur i ukevis plukket jeg med meg denne fra bokhandelen på Gardemoen. Juritzen forlag har ofte omslag og omtaler av bøkene sine som ikke er så tiltalende, men av erfaring kan det ligge en og annen godbit inne i det klissete omslaget. Sånn var det med denne: en skjønn, feel good historie om lille, store, overvektige Mary Gooch på 43 år. Hun har vært gift med tenåringskjæresten sin i 25 år, og nå skal sølvbryllupsdagen feires.

Mary Gooch har mange utfordringer knyttet til at hun er så overvektig. Hva skal jeg ha på meg, er en ting - andre og mer alvorlige ting er at hun holder på å spise seg ihjel, hun vegrer seg for å være blant andre mennesker og hun trives best foran kjøleskapet. Når mannen Jimmy en dag ikke kommer hjem som avtalt, må Mary ta noen grep.

Det er en fin og lettlest bok, men den er litt mer enn bare chic lit kvaliteter. Mary går gjennom mange forvandlinger i løpet av den reisen hun legger ut på, og hun blir tvunget til å forholde seg til livet sitt på en ny måte. Boken er til tider ganske så morsom og en fin bok å lese på tur.

Anbefales. God bok!

11 kommentarer:

 1. Jeg leste også Livet tilbake mens jeg var på en liten ferietur - og den var ganske fin. Kremt, kremt, se på illustrasjonsbildet og finn en feil :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Hehe - det forteller litt - jeg hadde lagt ut bilde av feil bok. Forsidene (og titlene) er rimelig intetsigende.

   Slett
 2. Ikke typisk Jankelektyre nei. Tror ikke jeg kommer til å lese den, hvis ikke jeg også står på Gardermoen uten noe å lese. Da er det meget mulig. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt korrekt, ikke typisk for denne leseren, - men når krybben er tom osv.

   Slett
 3. Bokens forside stemmer ikke med innholdet du forteller?
  Jeg syns"reisen hjem" hiostorien var platt og litt forusigbar men fint komponert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  2. Det tok litt tid før jeg skjønte det, gitt. Leste kommentarene dithen at bildet på omslaget bokstavelig talt ikke sier noe om innholdet. Knis. Vel - nå er det rettet opp, takk jenter!

   Slett
 4. Jeg har lest et par av bøkene hennes, bl.a "Reisen hjem" som det er bilde av her. "Livet tilbake" orka jeg ikke å lese, mest pga forsidebildet de brukte da de gav den ut første gangen.. Nå er den jo gitt ut som paperback, med ei framside som gir et helt anna inntrykk- og jeg har faktisk alvorlig vurdert om jeg skal gi den en sjanse! Dette innlegge blir nok enda et lite lodd på vektskåla FOR å lese den ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gi den en sjanse - lett og ledig litteratur, vi trenger det en gang i mellom :-)

   Slett
 5. Jeg har tittet litt på denne for jeg likte reisen hjem veldig godt, men fortiden er det mange bøker før i køen

  SvarSlett