søndag 27. oktober 2013

Ut på tur - Bath, England

Sønnen vår på 17 er utvekslingsstudent i Bath dette semesteret, og vi har vært på besøk. Bath er en fasinerende by, kanskje Englands vakreste, og et av høydepunktene var Jane Austen museet. Den desidert største opplevelsen var en flytur over området, i en liten mygg av et enpropells fly. I tillegg til å gå på skolen, tar sønnen min flysertifikat - såkalt teen pilot, ettersom han er såpass ung, og det var spesielt for mor å få bli med på flyving. Denne dagen øvet han til overmål på "emergency landings" på jorder og gresspletter rundt i landskapet. Jeg ble mektig imponert over både det fantastiske landskapet og (mest) over min unge lovende. Her er noen snapshots.

Priceless - helt enig. Mr. Darcy i Jane Austen museet


Romerne likte å ta spa i Bath. Derav navnet. Togstasjonen heter Bath Spa


Stemningsskaper

Mor og sønn. Airborn, looking for a spot for emergency landing.

Jeg fikk noen eksklusive flyrunder rundt huset til Charles og Camilla.

Bath Abbey. Vakkert.

Typisk husrekke i Bath

Street art (?)
Vi fløy med SAS til London, tok flytog expressen til Picaddily og tog videre til Bath. Det tok ca 1,5 time og togturen var veldig fin. Mye å se. Vi valgte å bo på Bed and Breakfast, men vi bodde ca 1,5 km utenfor sentrum og kunne med fordel bodd nærmere byen. Å se området fra luften gir det lille ekstra, og jeg ser frem til å se fremtidige reisemål fra denne vinkelen.

Bath anbefales, de skal blant annet ha et fint julemarked. Det er kort tid fra London, og et ypperlig alternativ for shopping, sight seeing or just plain get-away.

8 kommentarer:

 1. Fine bilder du har tatt. Er enig at Bath er helt fantastisk. Har vært der to ganger, sist i 2010. Og da var jeg innom Jane Austen Museet. Det ble altfor dårlig tid. Jeg fikk veldig lyst på en tur til England av dette innlegget.

  SvarSlett
 2. England er kjempespennende - jeg ønsker meg mere av det, egentlig hele Storbritannia.

  SvarSlett
 3. Ser ut som du har opplevd mye gøy da du besøkte din sønn. jeg var i Bath i mai med en venninne, og har gjort helt andre ting. Er enig i at shoppingen er bra i denne lille byen :)
  http://tinesundal.blogspot.no/2013/05/englandstur-en-forsmak-pa-varen.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempefin bloggomtale - mye der jeg gjerne vil gjøre!

   Slett
 4. Jeg likte meg også godt i Bath. Var der i juni og hadde en kjempefin tur. Begynte i London og kjørte til Winchester, Cornwall og Bath. Winchester anbefales på det sterkeste, det er min kandidat til fineste by i England. Men jeg har også lyst til å se mye mer av hele Storbritannia.

  Bildet ditt av Bath Abbey var utrolig stilig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Som du ser av bildet hadde vi det ganske høstlig. Hadde vært deilig med noen uker i England på våren, ser på Tines blogg at de var kjempeheldige med været.

   Slett
 5. Vakre bilder! Har ikke vært der men dette fristet. Så spennede med sønnen som tar flytimer. Å se ting fra lufta er fantastisk fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales, Ingun. Mye roligere og koseligere enn Oxford Street!

   Slett