mandag 27. juli 2009

Turister - Kristin Valla

Jeg har tidligere skrevet om Kristin Valla med stor begeistring etter å ha lest Skuddene i Tiblisi .
Hun er en bereist ung kvinne, som i klarer å beskrive stedene hun skriver om. Så også i boken Turister. Vi møter tre unge mennesker, Gareth, Sebastian og Julianna, som henholdsvis kommer fra England, Spania og Norge. Første møte er da de er svært unge, og de krysser spor når de er eldre.
Valla beskriver godt den vanskelige perioden fra man er 18 frem til man får etablert en eller annen form for selvstendig identitet. Dette skjer ofte ikke før man møter en annen som man velger å dele liv og drømmer sammen med. Nettopp behovet for et slikt møte, det å bli sett, og å bli elsket for den man er, er sentralt tema i boken.
Valla skriver også i denne boken veldig bra om de ulike stedene hovedpersonene befinner seg i. Hun tar oss med til Sevilla, Paris, Dublin, Amsterdam, London, Padova og Oslo. Man føler stemningen, karakteristikkene fra byene er gode og treffsikre, samtidig som de beskrives med et overraskende og kreativt språk.
Jeg likte boka godt, og hovedpersonene smyger seg inn under huden på leseren. Jeg fikk lyst til å riste litt i dem og si at de måtte snakke høyt, si hva de ønsket av hverandre og hva de følte. Men de sier ingenting, bare venter og håper. Det er med andre ord noe vi som er gjennom disse årene kan kjenne oss igjen i. Og det gir nostalgiske følelser for en leser som selv var en farende fant i disse årene.
Anbefales!
God bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar