tirsdag 28. juli 2009

Blekkhjerte - Cornelia Funke

Min datter på 10 år har fått triologien av Cornelia Funke. Det er tykke bøker på mer enn 500 sider og vi avtalte at jeg skulle lese bøkene etter hvert som hun kom igjennom dem. Hun har aldri lest en så tykk bok før, og heller aldri vært så begeistret for noe hun har lest.
Som datter, så mor. Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt belest, og trodde jeg: begeistret, for fantasy, eventyr og andre verdener. Men der tok jeg feil. Dette er glimrende, både for barn og voksne.
Boken handler om en bokbinderen Mo (boklege, som datteren kaller han) og hans datter Maggie. Omstendighetene gjør at de begge kan lese ut figurer fra bøker. Dette har ført til at lesningen av en spesiell bok - Blekkhjerte - leder dem opp i farlige og ukjente situasjoner. Det er spenning på høyt nivå, for ikke å snakke om fantasifult.
Boken er en skatt. Hvert kapitel starter med sitater fra kjente bøker. Bak i boken er det en lang referanseliste over de siterte bøkene. Mange av disse skal jeg definitivt lese!
Dette er nydelig lektyre, som passer like bra for alle årstider. Jeg er allerede i gang med bok to, og priser meg lykkelig for at det er en triologi. Når vi er gjennom disse tre skal vi lese Tyvenes herre, den regnes for å være den beste av Funke. Jeg har vanskelig for å tro at det kan bli bedre enn dette.
Boken er filmatisert, og min unge lovende har sett filmen. Men, som hun selv sier: filmen når ikke boken til knærne.
Gi deg selv en liten sommergave, kjøp Blekkhjerte av Funke. Sitatene og litteraturlisten gjør dette til bøker man gjerne vil beholde.
Anbefales,
God bok!

8 kommentarer:

 1. For en fin blogg, så mange gode tips! Bloggerverden er helt ny for meg, men jeg blir stadig inspirert...har selv barn i alderen 9,10 år, og denne skal jeg sjekke ut.

  SvarSlett
 2. her er det mye gull å finne! Takk!

  SvarSlett
 3. Gratulerer og velkommen til oss som liker fantastisk litteratur! Ha ha!
  Funke har jeg ikke lest, men kjente dette hørtes fint ut. Jeg er forøvrig syyyykt imponert over datteren din som leser 500 sider.
  Finnes denne på lydbok, mon tro?

  SvarSlett
 4. Hei! Oppdaga bloggen din for noen dager siden, den er kjempefin og har gitt meg noen nye boktips. Funke er en stor favoritt, og Tyvenes herre ble lest, smakt, hørt & luktet. Hun er en helt utrolig beskriver, og det er lett å bli oppslukt i bøkene hennes. Gled deg!

  SvarSlett
 5. Din datter er 10, - tror du en som er 8 og som selv leser Harry Potter-bøker også vil ha glede av og kunne lese Funke?
  - og, vel, dette må jeg finne ut av selv, - er Funke oversatt til fransk også? Jeg har en fransklesende 9-åring (også HP sluker) som tenger mer leseføde.

  SvarSlett
 6. fin blogg med mange herlige boktips. Slike sider er gull!

  SvarSlett
 7. Takk for fine tilbakemeldinger!! Enda en spiss på dagen :-)

  Vet ikke om den finnes i lydbok - datteren min har aldri lest så mange sider før, så det er mulig du kan prøve boken. Dessuten er dette en fantastisk bok å lese høyt for barna. Alle barn som har lest Harry Potter og lignende kan lese disse. Potter BLEKNER sammenlignet med Maggie og vennene hennes!!

  SvarSlett