torsdag 16. august 2012

Familietreff i Tyrkia

Tyrkia - et land man blir forelsket i!

Familien min er litt spredd utover vest- og østlandet og vi bestemte oss for å feire min foreldres 70-års dag i det store utland. Hele slekten er glad i reising og vant med en litt utfordrende feriestil, men når vi er 16 sykker i alderen 8 måneder til 70 år ble vi enige om at vi skulle ha en bekymringsfri, avslappende, stedfast ferie - først og fremst tilpasset de minste barna. Valget falt på Tyrkia, nærmere bestemt Alanya og Pescha Bay - et av Star Tours flaggskip i Tyrkia. Hotellet var helt ideelt for en familiesamling og både store og små nøt hyggelig og etterlengtet samvær.

Nydelig med folketom strand om kvelden, en strand med masse små skilpadder som ble klekket da vi var der. Fantastisk opplevelse, men litt rart at de får bygge på en strand hvor skilpadder legger eggene sine.
Aerobic i bassenget. Var sikkert moro, men desverre akkurat samtidig som tidspunktet for dagens første glass hvitvin.

Ungdommene på jet-skies


Hvis du skal til syden på en klassisk sydenferie er dette virkelog å anbefale. Men hvis du ønsker å oppleve Tyrkia er dette ikke tingen. Alanya er en liten bit Skandinavia i Tyrkia, ikke helt etter min smak, og kombinert med høye temperaturer har man all grunn til å nyte dovne dager på hotellet. Noe vi klarte uten problemer.Når man reiser til et sted på dette er det en selvfølgelighet at man tar med seg masse og gode bøker. Foruten den meget gode guiden Turen går til Tyrkia, hadde jeg pakket ned en bunke godbiter til mine to tenåringer og min bedre halvdel.

 Sønnen min leste Du av Marthinsen - og som forventet vakte den stor begeistring.


Datteren min som snart er 14 leste Simon Stranger og likte den veldig godt. Disse to pleier ikke å være så ivrig på lesing som jeg skulle ønske, så det var veldig hyggelig at jeg traff blink på begge bøkene. Mannen min holder på med Alt jeg er av Anna Funder, en bok jeg likte meget godt.

Jeg tok med meg Englenes By og er nesten ferdig med den. En helt spesiell bok som jeg liker veldig godt. I tillegg leste jeg manuset til en av høstens kommende bøker, Kathrine Aspaas' Raushetens Tid - en skikkelig godbit som dere kan glede dere til. Det er ikke ofte jeg får lese manus og det er ikke ofte jeg leser bøker som til de grader gir meg et kick som denne boken.


Det er helt unødvendig å ha med seg en reiseguide når man skal på hotel-ferie. Jeg tok med meg min anyway og fikk mange gode tips til den store Tyrkia-turen jeg håper vi kan ta om ikke alt for lenge. Det er litt annerledes å være i Tyrkia å lese om Tyrkia, så selv om vi ikke tok utfarter var det artig å ha boken med.

Alanya anbefales for familieferier med små barn. Hvis du vil ha en skikkelig fin Tyrkia-opplevelse anbefaler jeg deg å reise til Istanbul. Eller du bruker hotellet i Alanya som base, leier deg en bil eller kaster deg på en av de mange byråene som tar deg på turer til steder som ikke er for langt unna. Uansett: Tyrkia er et fantastisk ferieland; god mat, flotte mennesker, fin musikk og spektakulær natur. Og sist, men ikke minst knallbra shopping!

God tur!

2 kommentarer:

  1. Kloke barn. Både Du og Verdensredderne er bøker jeg likte. Og Tyrkia da....sukk.

    SvarSlett
  2. Ja, Tyrkia er deilig! Fin oppladning til en travel høst!

    SvarSlett