lørdag 25. august 2012

Helle Helle - Dette burde skrives i nåtid

Dette burde skrives i nåtid er fortellingen om en ung kvinne som forsøker å finne fotfeste og retning i livet sitt. Hun sier hun studerer i København, men bruker tiden til å sove, gå lange turer og gremme seg over sine gardinløse vinduer - noe som blir litt i overkant symbolsk i romanen. Den unge kvinnen gjemmer seg fra noe og noen, seg selv og de andre.

Helle Helle er en fantastisk hverdagsbetrakter. Hun beskriver små hendelser med stort og alvorlig innhold, hun bruker ofte estetikk - som farver, mat, møbler og klær, og hun skriver om personer som leseren kan eller klarer å identifisere seg med.

I Dette burde skrives i nåtid syntes jeg ikke Helle Helle klarer å holde stilen fra de tidligere bøkene sine. Vi kommer ikke skikkelig inn på hovedpersonen og jeg forstår ikke hvorfor hun er så passiv og hvorfor hun tar de valgene hun tar. Tanten hennes blir en tydeligere person og på mange måter en mer interessant person enn hovedpersonen. Et eksempel er beskrivelsen av turen hun skal ta med en kjæreste, hvor glad hun er og hvordan kjæresten med en liten, men brutal kommentar raser ned alt det fine og hyggelige hun følte og uttrykte.

Boken er verdt å lese, særlig for Helle Helle fans, men for de som ikke har lest Helle Helle tidligere anbefaler jeg å se på en av de andre titlene hennes først.

God bok!

6 kommentarer:

 1. Har hatt veldig lyst å lese noe av Helle Helle, men da skal jeg begynne med noe annet! Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 2. Jeg tror jeg har lest alt hun har skrevet. har blogget om to av bøkene hennes - hun er knallgod!

  SvarSlett
 3. Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann står på TBR listen min. Jeg har hørt så mye fint om den at jeg tro nok det blir den første boken jeg leser av Helle. Men denne kan bli neste :-)

  SvarSlett
 4. Helle Helles novellesamling "Bilder og dyr" kan anbefales.

  SvarSlett
 5. Ned til Hundene er min favoritt Helle, men jeg likte også denne godt. Tror den eneste jeg ikke er lest er novellesamlingen Ingeborg nevner. Vegrer meg litt for til og med romanene er nesten like korte som noveller -)

  SvarSlett
 6. Eg har likt både Rødby-Puttgarten og Hus og hjem svært godt, men det er lenge sidan eg har lese Helle Helle. Nå minna du meg på at eg eigentleg har sagt at eg vil lese meir av henne.

  (tidlegare bai/boklesebloggen).

  SvarSlett