onsdag 11. februar 2009

Universitetsbiblioteket i Oslo


Det er ikke kun i København de har en sort diamant av et bibliotek. Biblioteket for humaniora og samfunnsvitenskap på Blindern campus kan absolutt settes i samme klasse.
Biblioteksbygget heter Georg Sverdrups hus, oppkalt etter den første universitetsbibliotekaren og stifter av universitetsbiblioteket i Oslo (han jobbet på biblioteket fra 1813 til 1845).
Georg Sverdrups hus er tegnet av arkitekt Telje Torp- Aasen og sto ferdig i 1998.
Biblioteket på Blindern har ikke mindre enn 2.6 millioner (!!) titler. En halv million av disse står i publikumslokalene, resten står i magasiner i kjelleren. Biblioteket er en viktig aktør i arbeidet med å styrke studentenes informasjonskompetanse.
I Georg Sverdrups hus er det i tillegg til biblioteket, grupperom som brukes til undervisning, kantine og en kaffebar. Det er et populært møtested på Blindern, både for ansatte og studenter. Ca 2500 utlån pr dag forteller sitt.
Er du i Oslo og enda ikke har besøkt dette fantastiske bygget - se det som et hull i din almenndannelse. Som fort lar seg tette. For de som ikke bor i hovedstaden, men tar små visitter - hele Blindern Campus er verdt et besøk!

2 kommentarer:

  1. Det var helt nytt det siste året jeg studerte. Det var fantastisk å gå inn der, og å sitte ved lesepultene med de grønne, klassiske lampene.

    SvarSlett
  2. Ja, de har virkelig fått det til. Jeg er glad i klassisk skandinavisk design og nyter Louis Poulsson lamper og de vakre artek-møblene fra Finland (de står desverre ikke i publikumsdelen) En estetisk nytelse.

    SvarSlett