søndag 27. april 2014

Ut på tur - skreddersy turen din til Marokko

Skjønne og snille kameler
Som oftest planlegger jeg reisene våre selv, men av og til - pga tidspress eller andre ting, får jeg turene våre skreddersydd. Den første gangen jeg gjorde det var da vi skulle til Borneo, og vi brukte Hvitserk/Intrepid reiser. Det var veldig vellykket og vi gjentok suksessen da vi reiste til Kenya. På bloggturen til Marokko var vi invitert av blant andre Sahara Experience, som har spesialisert seg på å gi besøkende et uforglemmelig opphold i Marokko gjennom skreddersydde reiser.


Det er mange grunner til å få turene skreddersydd. En av de viktigste er at du kan slippe gruppereiser, men få med deg de godene en gruppereise kan tilby - som lokalkunnskap, guide, transport osv. En annen god grunn er at du kan få et opplegg som passer for deg og de du reiser med. Tenk deg at du reiser en venninnegjeng, da har du litt andre "behov" enn hvis du reiser som småbarnsfamilie, storfamilie, eller som par. Når du skreddersyr blir behovene dine imøtekommet, og man kan feks gi beskjed om at man ønsker shopping, en virkelig bra restaurantmiddag, sove som nomader i ørkenen, besøke en skole eller et barnehjem, få matkurs - mulighetene begrenses kun av fantasien. Og - hold deg fast: veldig ofte koster det ikke skjorta, og av og til kan det lønne seg - blant annet fordi du får faste priser og slipper å prute eller å stole på at prisen du får on the spot faktisk er en god pris.

Vi reiset som sagt med sahara experience, og de tok oss med på en uforglemmelig tur ut i ørkenen, kun en drøy times kjøring ut av Marrakesh.

A tent with a view
Vi ble innlosjert i ørken telt. De består av en deilig seng eller to, bad og alle fasiliteter som du får i et vanlig hotelrom. Det du får her, som du ikke får på hotel, er følelsen med naturen du er i. Det er ubeskrivelig deilig å sovne mens teltveggene "blafrer" og å våkne til soloppgangen.

Fornøyd blogg-roomie (som kan besøkes på alltid reiseklar)
Vi fikk god mat og god (lokal) underholdning, og det var kjempegod stemning blant veldig fornøyde reisebloggere. Sjekk nettsidene her - det er praktisk talt ubegrenset hva de kan hjelpe deg med. Det kan lønne seg å kontakte dem direkte, hvis man bruker lokale reiseselskaper - som feks Hvitserk, tar de tillegg for organiseringen. Går du direkte til operatøren slipper du fordyrende mellomlegg. Når det er sagt: til kenya og Borneo var vi veldig fornøyde med å bruke Hvitserk fordi vi reiste såpass mye rundt at vi ikke kunne brukt en operatør, men måtte ha mye lokal kunnskap som vi ikke har. Hvis du derimot skal til Marokko er vi 14 reisebloggere som går god for dette selskapet og som ikke nøler med å anbefale det videre. Du vet altså hva du får - bloggerne er mer enn gjennomsnitt bereist og vet hva en god deal betyr. I bloggrullen min finner du lenker til de andre reisebloggerne, de har gode innlegg om turen + masse andre gode reisetips!

 
God planlegging og god tur - tenk stort og forsøk å få med deg mest mulig varierte opplevelser!


6 kommentarer:

 1. Takk for tipset. Jeg har faktisk bare vært på en ferdigtur og det var til Kina for mange år siden. Det var utrolig bra og du verden så mye man fikk med seg. Skulle man reist selv etter reisebøker (slik jeg pleier) hadde vi ikke fått med oss en fjerdedel en gang. Så noen ganger er det veldig smart med ferdigturer.
  Kjenner ikke til dette reiseselskapet, men skal ta en kikk på det da vi er på planleggings stadiet om atter en tur med døtrene til sør amerika, Colombia.
  Ha en strålende vår dag i solen i dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gruppeturer kan være helt ideelt. Dette selskapet har kun Marokko, og ikke Colombia. Men du kan kanskje høre med Hvitserk.

   Slett
 2. Høres ikke dumt ut med slike skreddersydde turer. Jeg har dratt en del på gruppetur fordi jeg som aleneboende nå ikke har så mange jeg kan reise på ferie og tur med. Men det handker også om interesser, at det jeg interesserer meg for å se, ikke deles av alle.. Jeg reiser også endel alene og det er også ok. Skal huske skeddesyddmuligheten hvis jeg skal på tur et spesielt sted med flere..

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det - du blir helt sikkert veldig fornøyd, særlig hvis du gir noen klare retningslinjer for hva dere ønsker!

   Slett
 3. Av og til er gruppeturer tingen, og vi hadde det virkelig så kjekt som innleggene skulle tilsi! (hilsen roomi-en)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde det, roomi! Og vi gleder oss til neste tur! ;-)

   Slett