torsdag 24. april 2014

Spise i Marrakech

Fler og fler er opptatt av gode steder å bo og spise når de reiser. Det marokkanske kjøkkenet regnes som et av verdens beste, og i julen fant vi noen gode steder, men det var ikke overveldende. På bloggturen i mars hadde vi marokkansk vertskap, og de inviterte oss på to restauranter som var mer enn fantastiske. I Marokko er det ikke kun smaken som er viktig, men også presentasjonen av maten, serveringen, fargene som brukes og måten den serveres på.

Det første stedet jeg vil at dere skal merke dere er Restaurant Dar Moha Almadina. Skiltet på veggen utenfor forteller lite om den oasen som ligger innenfor døren.


Vi satt inne i et patio, altså et stort "gårdsrom", uten tak. Det var en fantastisk hage, fylt av blomster og andre planter og med nydelig dekkede bord. De serverte god vin og veldig bra mat. Dette er et ideelt sted for en lang lunch. Veldig hyggelig betjening og god marokkansk atmosfære.

                                                                                                                                                                                                                   
Et annet sted vi besøkte var Bo-Zin. Det er en hipp restaurant, drevet av en vakker fransk dame. Interiøret er superlekkert og maten var himmelsk. Dette er stedet å gå for å ha den fine middagene, feire julaften eller en bursdag osv hvis man er i Marokko for å markere en spesiell begivenhet. Og stedet for en romantisk middag for to, familien på tur eller en vennegjeng.Bo-Zin ligger rett utenfor byen, i hotell-området. Bestill på forkant - du finner alt du trenger å vite i denne lenken. I tillegg til eksepsjonell god mat, har de et kjempebra utvalg av franske viner.

Når du er i Marrakech må du selvsagt også spise i medinaen.
Der får du god, hjemmelaget mat, servert av familier som dekker opp på langbord. Prisene er veldig gode, det er billig, og maten er kjempegod. Ikke vær redd for reisemage - ta noen idoform tabletter og tenk på at du skal være skikkelig uheldig hvis du blir dårlig. Unngå majones og halvstekt kjøtt, så er du på den sikre siden.

God tur og Bon Apetit!

2 kommentarer:

  1. Jeg fikk vann i munnen av alle de fine bildene. Hvordan er det å være veggis der nede? Det frister å reise dit, det er helt sikkert. Ønsker deg en strålende helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tine, det er veldig bra for vegetarianere!

      Slett