tirsdag 17. juli 2012

Johnny Haglund - Utenfor allfarvei

For en godtepose av en bok. Jeg er intet mindre enn henrykt! Undertittelen er "Eksotiske reiser i asia, Afrika, Australia og Amerika" og er en av bøkene på Gyldendals Reis-serie. Johhny Haglund er fotojournalist og tar oss med på en fantastisk reise gjennom fire kontinenter. Bildene og teksten er som tekst og melodi i en slager - de passer sammen og utgjør en fullkomen helhet.

Jeg er ivrig leser av reisebøker og ofte er det enten for mye bilder og for lite tekst eller omvendt. De verste bøkene er de alle sier de har lest, men aldri kommet igjennom - bøkene som skal fortelle alt om en destinasjon, men som egentlig passer best for en statsviter eller spesielt faglig interesserte. De gode reisebøkene er de man kan kjenne seg igjen i, enten etter man har vært på stedene som blir beskrevet eller mens man er der. Og dette er en av disse.

Etter hver destinasjon som beskrives i tekst og bilde kommer en faktaboks som forteller hvordan du kan komme deg dit og diverse andre nyttig informasjon. Dette er altså en bok som faller utenfor dokumentarboken og reiseguiden og som treffer midt i mellom - på det stedet flere av disse bøkene bør befinne seg, spør du meg.

Teksten er bygget på personlige erfaringer og har en fortellende stil. Haglund kan masse og han deler generøst. Den er fra 2008 og det er vanskelig å forstå at den er såpass godt skjult som den er, det er en bok jeg har måtte lete etter. Men nå er den altså funnet og lest og anbefales hjerteligst til alle som liker å reise, drømmer om å reise eller bare vil kose seg med spennende historier skrevet av en spennende mann fra spennende steder i en spennende verden! God fornøyelse!

God bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar