fredag 4. mars 2011

Tips til guide på Cuba - meet the locals

Alle har ikke en svigermor som min, og ikke alle snakker spansk. Da kan det være nyttig å treffe noen lokale som snakker godt engelsk og som kan vise deg rundt. Her er  (selvsagt) et tips om en hyggelig bokhandel i Havanna, og to flotte kubanere som kan guide deg rundt.


Denne hyggelige bokhandelen har mye kubansk litteratur, både på spansk og engelsk, fine film posters fra cubanske filmer, samt litt "antikviteter". Åpen daglig fra 10 om formiddagen til midnatt. Den heter Libreria Victoria  og ligger i Obsipo 366, esq Compostela, Tlf. 864 5697

En av flere hyggelige og tålmodige ansatte i bokhandelen.

Dette er Liuven Dominguez Hinojosa, fra Havana. De kaller han for the teacher eller el professor, fordi han snakker så bra engelsk. Han er utdannet flyingeniør/mekaniker, men har kjørt taxi siden oktober etter at de sa opp masse mennesker pga inflasjon. Liuven har lært seg engelsk gjennom å lytte til musikk og lese bøker. Han tok oss rundt i Havana, og til Hemingsways hus. En veldig hyggelig ung mann, som ser ut som en ung John Travolta  kjører i sin bestefars gamle bil fra 50 tallet. Alt i bilen er skiftet ut, han har diesel motor fra Hyanduai, og det er kun "skallet" som er igjen fra den opprinnelige doningen. Du finner han ved Parque Central eller på tlf 00 53 5-370 4049. Mailadr: liuvendh@yahoo.com.

Her er min livsbejaende svigermor sammen med sin favoritt samarbeidspartner på Cuba, guiden Liber. Han snakker godt engelsk og kan vise deg hele Cuba. Lei han som sjåfør og guide. Telefon nummer til Liber er 0053 5268 3005.

Hvis du bruker disse kan du hilse fra oss, the Norwegians! God tur og godt bekjentskap!!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer, du vant novellesamlingen til Carver :)

  Send meg en e-post (stinema[a]live.com) med navn og adr, så skal jeg få sendt boka avgårde :)

  SvarSlett
 2. Det ser ut som om du har ein veldig spennande tur. Det er kjekt å sjå bileta og høyre frå turen undervegs. Den bokhandelen ser jo veldig koseleg ut!

  SvarSlett
 3. Takk for tips! Har ingen umiddelbare planer om Cuba - men man vet jo aldri!

  SvarSlett
 4. Stine: tusen, tusen takk!
  Bai: ja, de var veldig hyggelige - jeg var der flere ganger.
  Solgunn: nei, man vet aldri. Men det er verdt å ta med på listen over aktuelle reisemål ;-)

  SvarSlett