mandag 6. desember 2010

Besøkende på bloggen

Jeg registrer at jeg nærmer meg 20000 sidevisninger. Det er et bra tall, men misvisende. Det er sikkert ikke bare meg som "plutselig" fikk en ny fane på bloggsidene, der det står statistikk. For min del er denne statistikken fra juni 2010 - så alle som har vært innom bloggen min mellom november 2008 og mai 2010 er altså ikke registrert. Det spiller i bunn og grunn ikke så stor rolle, men det hadde vært litt stas å få vite hvor mange sidevisninger jeg faktisk har hatt, siden telleverket nå tikker og går.

Det som er det artigste med det nye statistikkprogrammet er at jeg kan se hva folk søker på. Her om dagen tok det helt av, jeg hadde nesten 800 sidevisninger - og 500 av disse var på Vigdis Hjorth. Den "internasjonale Vigdis Horth dagen" med andre ord. Tidlig på dagen tenkte jeg at det var en klasse et eller annet sted i landet som jobbet med Vigdis Hjorth, utpå dagen begynte jeg å tro at noe måtte være galt med tellesystemet. Det får jeg aldri vite - men ett eller annet skjedde den dagen.

En annen moro sak er at jeg kan se hvilke land i verden bloggen min leses fra. Det er antageligvis boklige nordmenn på tur, og folk er flinke å reise. Fra de fjerneste avkroker leses bloggen. Jeg har hatt et innlegg der jeg ba folk om å tipse om litteratur fra andre land - nettopp fordi jeg registrerte at det var lesere i mange hjørner av verden. Foreløbig har det ikke kommet inn et eneste tips.

Det gir en liten ekstra motivasjon å vite at bloggen blir lest, og det er motiverende å lese andre bokblogger. Nå er jeg ute etter å finne ut om det er noen som blogger mye om sakprosa - men har ikke funnet noen enda. Kanskje en besøkende kan hjelpe?

Uansett: takk til dere som er stamgjester i mitt lille litterære enevelde, og til alle dere som popper innom i ny og ne. Popp gjerne innom bloggvennene mine også - det er lenker til mange av dem på bloggen min.

Janke

13 kommentarer:

 1. Hei Janke.
  Statistikk er litt morsomt med bloggingen, selv om den ikke er helt presis. 800 visninger er sinnsykt mye. Jeg har sjeldent over 500 pr. dag. Som oftest ligger jeg på mellom 200 og 300. I grunnen er det ganske mye. Den dagen vi var på radioen ble nummeret doblet, men har gått nedover igjen, selv om jeg tror jeg fikk noen nye lesere i den forbindelse.
  Jeg kan ikke se hvilke land jeg leses fra, men jeg kan se hvilken side folk trykket på for å komme til min blogg (f.eks. fra facebook eller bokbloggene.no). Jeg kan også se hvilke ord som har gitt treff hos meg, og all time high er et bittelite innlegg jeg skrev om huldra en gang. Hulder er et populært søkeord.

  SvarSlett
 2. Ja, det er veldig gøy med den statistikken!

  SvarSlett
 3. Knirk: enig, det var sykt mange treff. Normalt ligger jeg mellom 200 og 300 sånn som deg, litt lavere i helgene. Hadde vært moro hvis det ble 800 hver dag - men det er helt utopisk!!

  SvarSlett
 4. Stas med statistikken, ser at jeg har i overkant av 100 treff pr dag ca. Mer enn happy for det! Mest søkt på er "Morgen i Jenin", hver dag siden jeg skrev en omtale om boken. Jeg har overaskende mange søk på Kate Næss, trodde hun var for sær.

  SvarSlett
 5. Kirsten: Er ikke det der rart? At man ikke får kommentarer/besøk på de sidene man tror, og masse besøk på de man tenker er for folk som er veldig spesielt interesserte?

  SvarSlett
 6. Jeg synes også det er gøy med statistikk, og jeg har vel rundt 70-80 treff pr. dag. Men a-ha innlegget mitt "tok helt av". Hadde 740 treff bare på den bloggposten på en dag, det syntes jeg var ganske vilt. Eller er "julehjerter" og "julekule" ord som mange søker på tror jeg, for jeg har fått mange treff på de bloggpostene også :-)

  SvarSlett
 7. Hos meg kom besøksantallet bort (Free Hit Counter) for noen dager siden. Var det den som endret seg til totalt antall sidevisninger? Jeg ser ingen som helst statistikk nå :-( Det var jo moro å følge med.

  SvarSlett
 8. Jeg bruker google analytics. Her får du helt nøyaktig tall ( jeg tror i hvertfall det), og det varierer ganske kraftig fra det tallet blogurat f.eks viser. Tallene ligger høyere enn det som blogurat kalkulerer med, men blogurat er heller ikke veldig presist.

  Du kan lese nøyaktig sidevisninger på hvert innlegg, hvilke tidspunkter du har flest lesere på siden din osv ved siden av hva slags trafikk-kilder som bringer folk til bloggen din (veldig morsomt å se hvilke søkeord som sender deg besøkende for eksempel). Du får også oversikt over hvilke land dine besøkende kommer fra og mye annet - har ikke satt meg inn i alt men er man glad i statistikk er det nok å kose seg med. Og hver uke får du tilsendt statistikk på eposten din med oversikt over antall besøkende gjennom hele uken, fordelt på hver eneste time av dagen.

  SvarSlett
 9. Bokelskerinnen: jeg hadde analytics, men den brøt plutselig sammen. Jeg gjorde ikke mer med det, og "plutselig" lå den der av seg selv, integrert i blogspot. Men som sagt; kun fra juni 2010. Alt det amdre du beskriver får jeg, unntatt statistikken på epost. Men den informasjonen ligger allerede der på statistikkinformasjonen.

  SvarSlett
 10. Du er velbesøkt - og velfortjent. På Skrift dupper vi rundt femti visninger daglig, og er fornøyd med det - aktiviteten tatt i netraktning. Det morsomme er hå se litt på hvilke bøker som får flest treff. Stieg Larssons trilogi, Virginia Wolfs De drog til fyret og Mark Haddons The curious incident of the dog in the night-time troner klart øverst.
  Hadde et par heftige besøksdager etter at VG Nett fant en omtale de likte og la den ut på sin hovedside et drøyt døgn. Aina Basso er med det den mest besøkte norske forfatteren hos oss - tett fulgt av Gunnar Staalesen. Moro og uvesentlig. Jeg setter nå uansett mest pris på de jevne besøkende som legger igjen egne synspunkt på bøkene vi omtaler. Heller en slik enn 1000 som bare stikker innom :-)

  SvarSlett
 11. Damn. Det var da voldsomt til trafikk hos deg da. Jeg er en happy camper om jeg får 30 besøkende på en dag ...

  SvarSlett
 12. Boklaug: keep on blogging - besøkene øker etter hvert. De store bloggene har tusenvis av treff om dagen. Jeg tror ikke vi som blogger om litteratur kan forvente spesielt høye tall.

  SvarSlett
 13. Den nye statistikk-funksjonen er helt super! Skjønt jeg savner en mer dyptpløyende statistikk som viser samlet hvor mange besøk hvert innlegg har hatt. Jeg er veldig happy om jeg får over 200 besøk på mine ymse sider pr. dag! Som regel ligger det et sted mellom 150 og 200. Jeg har lagt merke til at det er to ting som gjør at jeg får mange treff: hvis jeg klarer å være tidlig ute med å omtale rykende ferste bøker eller hvis jeg har skrevet et innlegg om blogging eller den slags.

  Det har blitt mye morsommere å legge ut stoff etter at jeg har fått bekreftet at innleggene mine blir lest! ;-)

  SvarSlett