onsdag 17. november 2010

Jonathan Franzen i Bokprogrammet

Det var en meget interessant reportasje om Jonathan Franzen i Bokprogrammet i går. Vel verdt å se!
Han kommer med mange innspill i forhold til boken, og forteller blant annet at ingen i USA har vært opptatt av konkurranse-elementet, som gjennomsyrer hele boken. Det er først i Europa han har fått spørsmål om det. Jeg syntes også det er interessant at han sier at alle hovedpersonene er hentet fra han selv.
At dette er den store amerikanske romanen høres rimelig ut, sett i forhold til de kriteriene som skisseres i begynnelsen av reportasjen.
Jeg syntes Siss Vik kunne gått enda nærmere intervjupersonen, men det er kanskje lettere sagt enn gjort. Det blir mange kosespørsmål, men vi får en del info som  for meg er artig i forhold til egen opplevelse av boken.

7 kommentarer:

 1. "I forhold til" er et vanskelig begrep;)

  SvarSlett
 2. Har ikke lest hverken denne eller noe annet av Franzen, må se å få gjort det.

  Når det gjelder "i forhold til" er det en feil som også jeg gjør med jevne mellomrom, særlig muntlig. Du bruker antaklig "i forhold til" synonymt med "når det gjelder"; "med hensyn til". Strengt tatt innebærer i forhold til det å sammenligne, så det du egentlig sier er at du får en del info som er artig, i forhold til egen opplevelse av boken (som underforstått da ikke var artig) :-)

  SvarSlett
 3. Jeg forstår bare ikke hvor jeg skal putte inn Herr Frantzen. Jeg her omtrent to hyllemeter med bøker jeg skal lese og som jeg gleder meg til. Men Frantzen presser på, kanskje han er en sniker?

  SvarSlett
 4. ArveH: åh, er det deg :-)
  Nei, men det stemmer det: min opplevelse var ikke så artig som de fleste andres tydeligvis var. Men jeg ser poenget ditt og skal være oppmerksom på I forhold til heretter.

  Knirk: du går ikke glipp av noe hvis du setter han på vent. Syntes nå jeg!

  SvarSlett
 5. Janke, det var ikke meg som skrev det første innlegget som "anonym" altså :-)

  SvarSlett
 6. Åh - ok :-)
  Uting det der at folk bruker anonym - man vet liksom ikke helt hvor det kommer fra. Men det var jo en grei og hensiktsmessig kommentar, så derfor trodde jeg det var deg da jeg så "svaret" ditt.

  Jeg har hatt noenandre også, men de har vært riktig kjipe - på grunn av grammatikken min. Not good. Det var en som ba meg om å kjøpe meg en bok i grammatikk. Da ble jeg litt satt ut. Men det er makt i de foldede hender - jeg modererte han bort og vekk :-)

  SvarSlett