tirsdag 2. november 2010

Fritt Ords bloggstipender

Ja, her var nok terskelen og det politisk korrekte høyt oppe. Jeg merker med at litteraturbloggen var den innenfor vår sjanger som fikk støtte. De allerede godt etablerte litteratene. Vi amatører får fortsette vårt utrettelige arbeid. Var det noen som søkte om midler?
Se link til Fritt Ord her.

6 kommentarer:

 1. Jeg føler vel at i alle fall selv ville ment det var litt vel overambisiøst å søke på noe som dette. Jeg hadde jo stortrivdes om jeg kunne fått en masse penger så jeg kunne gjort mye med bloggen, men det er vel strengt tatt ikke spesielt realistisk?
  At Litteraturbloggen fikk er jo vel og bra, noe trengs i alle fall å gjøres med den (spør du meg).

  SvarSlett
 2. Dette har vel med hvem som sitter i utvalgene som godkjenner søknadene. Så lenge de allerede annerkjente får slike stipender, er ikke Fritt ords bloggstipendier nyvinnger, men ivaretagelse av Status Quo, stikk i strid med Fritt Ord-institusjonens intensjoner.

  En annen sak er vel hvorvidt folk som burde søke i det hele tatt gjorde det. Som meg for eksempel.

  SvarSlett
 3. Kasiopeiia: jeg tror at de fleste av oss tenkte som deg, og at ikkemange har søkt. Og ja (haha) jeg er helt enig med deg om at det trengs å gjøres noe med Litteraturbloggen.
  Geir; helt enig med alt du skriver!

  SvarSlett
 4. Vi søkte med Bokmerker, men fikk altså ingenting. Skulle jo ønske vi fikk det :)

  Debatten gikk særlig rett etter tildelingen, f.eks. hos Virrvarr.

  SvarSlett
 5. Bokmerker hadde virkelig fortjent det. Men dette sporer meg til å undersøke litt mer hva slags type blogger som fikk stipend. og i hvilken grad de i det er fornyende. Er dette en sak for Morgenbladet?

  SvarSlett
 6. Jeg søkte ikke, hadde ikke noe "konsept" eller "prosjekt" som var større enn at jeg rabler ned om det jeg leser. Jeg syntes Bokmerker absolutt burde fått midler.

  SvarSlett