lørdag 3. juli 2010

Alltid Alice - Lise Genova


Den ligger i alle bokhandlere nå - Alltid Alice. Den handler om en professor i psykologi ved Harvard, som får Altzheimer-diagnose like før hun blir 50. Jeg ble grepet da jeg leste den, men dagen etter var den borte som en sky på himmelen. En god økeblikks-roman med andre ord - perfekt for late sommerdager.


Tematikken i boken er både viktig og aktuell. Den beste boken jeg har lest om denne problematikken i romanform er Boken om E av Ulla Isacksson. En fantastisk bok som senere ble filmatisert med tittelen En sang for Martin. Filmen selges på platekompaniet, boken fant jeg på Kastrup. Dette er en bok som virkelig gjør inntrykk - en fantastisk kjærlighetshistorie om et kjent intellektuelt par i Sverige. De møtes, forelsker seg, skiller seg fra sine respektive og får et fantastisk, kjærlighetsfult og kreatvit liv sammen. Så rammes han av demens. Forholdet mellom dem forrykkes og de psykologiske aspektene ved et sterkt og intens kjærlighetsforhold kommer frem. En tåreperse av en bok, knallbra skrevet og fra real life! Filmen, regissert av Bille August er også veldig bra.

Styr unna Alltid Alice hvis du kan få tak i Boken om E eller En sang for Martin. Hvis ikke er som sagt Alice god sommerlesning for late dager på stranden.

God bok!

3 kommentarer:

  1. Nydelig anmeldelse! "Boken om E" skal jeg rett og slett få tak i! Filmen også! ;-)

    SvarSlett
  2. Nå må du ikke glemme filmen "Away from her", da! Har ikke lest Alice Munro-novellen den er basert på, men filmen er (i mine øyne) fabelaktig.

    SvarSlett
  3. Jeg har lest novellen - Bjørnen gikk over fjellet (hvis jeg ikke husker hewlt feil). Jeg likte novellen veldig godt, og filmen ikke fullt så godt. En sang for Martin er bedre - syntes jeg :-)

    SvarSlett