lørdag 19. desember 2009

Thauke2read's Nobelstafett

Thauke2 har startet en stafett, og nå fikk jeg stafettpinnen av Bai. Utfordringen er å peke på en forfatter som jeg mener er verdig Nobelprisen i litteratur. Jeg har ikke sett på listen over de som offesielt er foreslått, men regner med at min mann er på den.

Thauke2 foreslår Munro.

Bai foreslår vår egen Fosse.

Jeg skulle ønske jeg kunne foreslå en kvinne, men siden dette er en helt og fullstendig subjektiv stafett, står valget mitt mellom ikke mindre enn fire menn. Den ene er Auster, den andre er Murakami. Når jeg tenker meg om hadde det vært spenstig å få Hal Hartley, men det blir antageligvis for smalt. Og så er det selvsagt vår egen Knausgård. Men jeg får vel ta et edruelig valg, verden er kanskje ikke helt klar for at Knausgård får prisen. Enda.

Jeg velger meg Murakami. Han er uten tvil en av de forfatterne som har gitt meg de største leseopplevelsene, og som jeg tror appellerer til mange mennesker. Men valget er under tvil, hvis det hadde vært en delt førsteplass hadde det blitt Murakami og Auster. Jeg er jammen glad jeg ikke sitter i Nobelkomiteen :-)Jeg gir stafettpinnen videre til Thomas J.R. Marthinsen.Og igjen; god jul og godt nyttår!

6 kommentarer:

 1. Eg var også innom både Murakami og Auster. Og eg vurderte Murakami lenge, før eg slo meg til ro med Fosse. Eg håper eigentleg at dei får kvar sin pris, desse tre.

  SvarSlett
 2. Flott svar!! Spennende vinkling!

  SvarSlett
 3. Bai. Fosse er en god kandidat. Jeg er helt enig med deg.

  SvarSlett
 4. Det er mange gode forslag ja, var nettopp innom 'joakim' og så at han har trukket fram Peter Handke, et mer uventet, men spennende svar; den tyskspråklige litteraturen synes å få mindre oppmerksomhet her på berget nå enn for noen år tilbake, men jeg er ikke så sikker på at det er noe god grunn til det!

  SvarSlett