lørdag 2. juni 2012

Kuki Gallmann - I dreamed of Africa.

Kuki Gallmann er italiensk. Hun reiste fra Italia til Kenya i 1972 og er i dag Kenyansk statsborger. Kuki Gallmann har skrevet flere bøker, den mest kjente er kanskje I dreamed of Africa. I 2000 ble den filmatisert med Kim Bassinger i hovedrollen som Kuki.

Jeg kjenner til Kuki Gallmann gjennom familien. Min svigermors familie var settlere i Kenya, og Kuki er en venn av familien. Det som har fasinert meg er historien om denne kvinnen, som treffer en italiensk mann - tar med seg sønnen sin Emmanuel, flytter til Kenya og bosetter seg på en farm - er hvordan hun takler selve livet. Kuki, som har reist med sin far til Afrika som liten pike, og som ble fortalt om Afrika hver kveld når hun skulle sove, er lykkelig i Kenya. Hun føler at hun har kommet hjem og hun kjenner at hun lever.

For de av dere som har lest Gallmann vet dere at hun rammes, ikke bare av en tragedie, men to. Først mister hun mannen sin - han er på vei til Mombasa for å hente vuggen de har fått laget til sin ufødte datter. På veien blir han utsatt for en trafikkulykke og dør momentant. Det er fryktelig trist, men det blir ufattelig når sønnen noen år etter dør etter et slangebitt.

Kuki Gallmann er en kvinne som reiser seg igjen og i dag driver hun en organisasjon som skal beskytte elefanter og neshorn fra å bli offer for snikjakt. Linken hennes ligger her - verdt et besøk hvis du skal til Kenya. Det står som nummer en på min liste - har du først reist til Kenya vil du tilbake.Dette er et av de landene man forelsker seg i - og noen av årsakene til at folk blir så forelsket i Kenya er de samme som Gallmann beskriver så godt i bøkene sine.

Bøkene hennes er nydelige og filmen er så vakker, så trist og så hjerteskjærende at det nesten ikke er til å holde ut.
Både boken og filmen anbefales på det varmeste. Vakre bilder fra Kenya og en usedvanlig sterk historie. Du kan leie filmen hos Itunes eller bestille den fra Amazon.

God bok og god film

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar