søndag 3. juni 2012

Favoritt: Mrs Dalloway's Literary & Garden Art

Berkeley har noen sånn som 22 bokhandlere. En av disse er en kjedebokhandel (Books Ink.) De 21 andre er uavhengige. Mange sliter, har lite inntekter, men felles for de jeg har vært i - ca. 15 av dem - er at de har bokelskende og engasjerte eiere. Som kunder opplever vi at de ansatte gir gode råd, er imøtekommende, leser enorme mengder litteratur og er oppdatert på det som foregår både nasjonalt og internasjonalt på bokfronten. Skandinavisk litteratur er populært fordi bøkene selger så bra, særlig all krimmen som har kommet de siste årene. Joda - Jo Nesbø selger som varmt hvetebrød. Her er bilder fra en av de bokhandlerne jeg bruker mest, Mrs Dalloway.

Trykk på bildene så ser du dem bedre.
Her er litt av velkomstmeldingen på nettsiden til Mrs Dalloway:


Mrs. Dalloway’s is a vibrant, full-service,  independent neighborhood bookstore located in the beautiful, historic Elmwood District of Berkeley. The store was founded in 2004 when longtime friends and residents of the Elmwood, Marion Abbott and Ann Leyhe, decided to pool their passions, talents, and resources.
The store’s name derives from the first line of Virginia Woolf’s 1925 novel, Mrs. Dalloway: “Mrs. Dalloway said she would buy the flowers herself.”
Spacious and inviting, Mrs. Dalloway’s offers an exciting and diverse selection of titles—both comprehensive and contemporary— and is renowned for its skillfully curated fiction, non-fiction, poetry, garden book and children’s book sections, all of which feature a remarkable and relevant variety of rare and innovative small presses.
From the day we opened our doors, our bookstore fostered a sense of community. Today, Mrs. Dalloway’s hosts over one-hundred stellar in-store author events each year, serving as a dynamic cultural center and resource for its neighborhood, its ever-expanding and devoted customer base, and as an outreach to the San Francisco Bay Area literary community.
Mrs. Dalloway’s outgoing and talented booksellers are passionate about reading, love to share their eclectic tastes with illuminating staff picks, and are most happy when engaged in book talk.

De to eierne, som begge har arbeidet i forlagsbransjen, har inkludert lidenskapen for hagearbeid og de har en imponerende samling Gardening-books. I tillegg til barne- og ungdomslitteratur, reiselitteratur, lyrikk, biografier, skjønnlitteratur, krim, tidsskrifter, med masse mer. Hver uke kommer det besøk i bokhandelen, fra forfattere, oversettere, folag og andre som forteller for et lite, men interessert publikum.


Området bokhandelen ligger i, Elmwood på College Avenue, er verdt et besøk. Er du feks. i San Francisco og vil ta en tur for å se Universitetet i Berkeley anbefaler jeg deg å ta lunchen på cafeen vegg i vegg med Mrs. Dalloway, før eller etter besøk i bokhandelen.


Enjoy!

10 kommentarer:

 1. Åh så fint! Och så härligt att där finns så många bokhandlare, hoppas verkligen den inte konkurreras ut! I min stad finns i och för sig två bokaffärer, men både tillhör de stora svenska kedjorna. Även om de som arbetar där säkert är litteraturälskare är det inget som avspeglas i butikerna. Den du visar bilder från träffar mitt i prick för hur en bokhandel ska vara..

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant det er fint? Det er så synd at det er så få i Skandinavia. Vi får lete etter sånne bokhandlere i Norge, Danmark og Sverige og blogge om dem!

  SvarSlett
 3. Nydelig bokhandel:) Takk for fine bilder:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, Gråbekka! Du er en av mine favoritt-kommentatorer, positiv og oppmuntrende! I like!

   Slett
 4. Jeg er litt misunnelig på deg som kan gå rundt i alle disse fine bokhandlene. Men, jeg var innom Bislet Bok her om dagen og blogget om det, og Bislet bok er jo en fantastisk bokhandel. Så noe har vi jo her også!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. helt enig - Bislet Bok er en veldig hyggelig bokhandel, jeg har blogget om den tidligere jeg også. Og det er all grunn til å være misunnelig, det er helt supert å ha så mange uavhengige bokhandlere å velge mellom. Vi får støtte opp om de få som er i Oslo!

  SvarSlett
 7. Det så ut som en veldig koselig bokhandel!

  SvarSlett