onsdag 17. august 2011

Elin Hilderbrand - Sommerøya

Sommerøya av Hilderbrand er en ordentlig feel-good bok, perfekt for late sommerkvelder, eller for sene høstkvelder. Boken handler om Birdie, hennes søster India, og Birdies to døtre Tate og Chess.

Chess er den søte, flinke datteren som skal gifte deg med den perfekte mannen, snill, flink, vakker, oppmerksom og enhver svigermors drøm. Når Chess plutselig avlyser bryllupet samler Birdie jentene sine og sin egen søster og reiser en måned til familiens sommerhus på en øy utenfor Nantucket.

Boken kan minne litt om Ann Tylers gode bøker (feks. Den gode mor) - om enn noe mer lettbent skrevet. Østkysten i USA, Maine-stemningen, kvinners utfordringer og problemer, søskenkjærlighet, kvinners kommunikasjon og kjærlighetsproblemer - alt er med.

Jeg storkoste meg med denne! Det var deilig å lese lett litteratur som samtidig har en dypere bunn i kvinners forhold til seg selv og sine nærmeste. Nydelig!

Anbefales, jenter!!

God bok!

1 kommentar:

  1. Jøss, med det navnet hadde jeg ikke tippet at forfatteren var amerikansk.Jeg ser Wikipedia beskriver henne som en forfatter av "Summer beach read romance novels" - det var en veldig spesifikk sjangerbeskrivelse!

    Lettbent lesestoff virker for øvrig forlokkende nå om dagen når jeg har hundre ting å tenke på og holde styr på ellers. Kanskje jeg prøver henne. Eller Ann Tyler.

    SvarSlett