mandag 17. mai 2010

Joseph O'Neill - Nederland

Endelig en skikkelig godbit etter ørkesløs lesing av mellombra titler som jeg ikke klarer å fullføre.
Joseph O'Neill, født i Irland i 1964, oppvokst i Nederland og nå bosatt i New York. En for meg helt ukjent mann, men dette skal være hans tredje roman.

Handlingen er lagt til New York. Et ungt par, midt i tredve årene, han nederlandsk og hun engelsk, bor i New York. Så kommer 11. september 2001, og både livet og forholdet dem i mellom endrer seg. Hun tar med deres felles sønn og flytter tilbake til London, der hun snart finner en annen mann. Hans, som hovedpersonen heter, blir igjen, og forsøker å finne fotfeste etter familien reiste. I denne perioden begynner han å spille cricket - en sport han drev med i barndommen i Nederland. han er den eneste hvite på laget, og får et spesielt forhold til cricketdommer Chuck - opprinnelig fra Trinidad.

Handlingen er retrospektiv, Hans ser seg tilbake. To år etter at han har retunert til London ringer New York politiet, Chuch er funnet bakbundet i en av kanalene i New York, og han har lagt der lenge. Vi får ikke vite hva som skjedde Chuck, men gjennom mimringen til Hans blir vi godt kjent med denne noe eksentriske figuren.

O'Neill skriver som en Gud! Fengslende og medrivende fra første side. Anbefales hjertelig!

God bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar