søndag 23. mai 2010

Forfatter in spe

Til min store overraskelse og begeistring har hverdagen tatt en helt ny vending. Det begynte med at jeg - ganske så plutselig - sa opp jobben min. Bestemte meg for å se om hjemmekontor kunne fungere. Skrive noen artikler, lese faglitteratur som jeg ikke har hatt tid til å lese, bestemme over min egen dag uten å måtte registrere når jeg kom og gikk. Leve av sensuroppdrag og en liten slant oppsparte "krise-midler". Gå på selvdrift, stole på at selvdisiplinen fremdeles er intakt. Etter å ha lest flere bøker om skriving slo det meg at jeg i bunn og grunn hadde lyst til å skrive en bok. Når en har sust rundt i akademia halve livet, først som student og deretter som midlertidig ansatt var bokvalget ikke så vanskelig, det måtte bli en lærebok for studenter. Jeg sendte en mail til et utvalgt forlag, fikk beskjed om å sende en prosjektbeskrivelse og innholdsfortegnelse, og gjorde det. To uker venting og så kom den hyggelige beskjeden. Nå har jeg lest gjennom kontrakten - looks fine too me - og kan tittulere meg selv forfatter. Eller rettere: forfatter in spe.

Hjemmekontoret er omorganisert og tilrettlagt, nå er det bare å komme gjennom et større sensurarbeid, og jeg er i gang. Så får tiden vise hvordan prosessen blir, jeg har et stramt tidsskjema og må jobbe systematisk for å få dette i boks. Det blir spennende å se om all litteraturen om skriving virkelig holder når det røyner på. Jeg håper å styre unna de verste krisene - og unngå at tilværelsen blir som dette:

16 kommentarer:

 1. Så flott! Du er tøff du, Janke! Si opp jobben og "det trygge", og satse på noe du har lyst til!

  Jeg er vel selv i en lignende situasjon. Har bestemt meg for å ikke søke videre på jobben som høgskolelærer, så når kontrakten går ut i sommer står jeg arbeidsledig. Har fundert en del på hva jeg har lyst til å gjøre med livet mitt, og må innrømme at din ide høres veldig fristende ut!

  Masse lykke til med bokskrivingen! Håper du får mange fine stunder og at du vil trives med valgene du har tatt :)

  SvarSlett
 2. Så spennende! Tøft og kaste seg ut i det og flott at du fikk positivt svar hos forlaget. Lykke til, håper vi får høre litt underveis i prosessen! :)

  SvarSlett
 3. Åh, gratulerer så mye!
  Dette blir virkelig spennende og følge med på videre, definitivt. Lykke, lykke til!

  SvarSlett
 4. Gratulerer, både med valg og kontrakt - og lykke til! :)

  SvarSlett
 5. Så utrolig bra! Lykke til og blogg gjerne om prosjektet underveis:-)

  SvarSlett
 6. wow, for en tøff beslutning - noen ganger må man bare hoppe i det og gjøre det man føler mest for. Lykke til!!! :)

  SvarSlett
 7. Stort tillykke med den nye titel :-) Og rigtig meget held og lykke med at få skrevet bogen.

  Jeg synes det er meget flot du bare sådan er sprunget ud i det og har taget en beslutning om, at dit liv nu skal tage en helt ny drejning.

  Held og lykke med det hele.

  SvarSlett
 8. Så kult! Noe sånt vil jeg også gjøre når jeg er ferdig med doktorgraden! Jeg vurderte jo fagforfatterstudiet men endte opp med å ikke søke siden jeg heller vil bruke tiden på å lese og skrive, først som sist.

  SvarSlett
 9. Gutsy og veldig spennende. Ikke mange som tør å kaste seg i det så resolutt og full av tiltak.
  Gleder meg til å følge med.

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Det er jo drømmen til mange og enhver, men ikke alle er så tøffe at de virkeliggjør den. Stå på! :)

  SvarSlett
 11. Så spennande! Du er tøff. Eg gleder meg til å sjå korleis prosjektet tar form.

  SvarSlett
 12. Hurra! Vi følger deg videre. Kan man spørre hva tema er, sånn omtrentlig?

  SvarSlett
 13. Tøff dama du er!! Du fikser det nok utmerket, dine bloggskriverier avslører et godt hode og ditto penn.

  SvarSlett
 14. Takk for alle de fine tilbakemeldingene! Det hjelper for jeg syntes det er litt skummelt dette her.
  Knirk: om demokrati og medborgerskap, sånn omtrentlig :-)

  SvarSlett
 15. Lykke til! Spennende! Har vurdert det samme, men det blir med tanken. Er usikker på min egen selvdisiplin når det kommer til stykket, og dessuten har jeg nok blitt vant til en livsstil som krever litt større inntekter enn frilansoppdrag normalt kan gi.

  SvarSlett
 16. Wow - gratulerer så mye! Håper du kommer til å kose deg masse med den nye jobben - og at både motgangen og medgangen som sikkert venter (kan ikke tro at det å skrive bok kun er en dans på roser =) blir verdt det!

  SvarSlett