onsdag 8. februar 2012

Provincetown Cape Cod


 I The Marriage Plot flytter Leonard og Madeleine til Cape Cod. The Cape ligger utenfor Boston og jeg har ved to anledninger besøkt Provincetown (P-town) helt ytterst på spissen av the Cape. P-town er spesiell på mange måter, en liten by som nesten er helt folketom om vinteren og stappful om sommeren. P-town er spesielt populær blant homofile, men det er et fantastisk sted også for familier, heterofile, småbarnsfamilier og single. Jeg var der en nyttårsaften med en amerikansk venninne, vi var antageligvis de eneste "straighte" i byen på det tidspunktet. Dette er snart 100 år siden. Vi feiret det nye året på et lite, privat hotel, og det gjorde inntrykk for en traust nordmann med all den flotte maten, interiøret, stilen og de virkelig gode samtalene. Og alle de vakre og akk så utilgjengelige mennene.

Vi toget mellom Washington DC, New York og Boston med Amtrek i fjor sommer. Denne gangen reiste jeg med familie. Jeg hadde veldig lyst at de skulle få oppleve P-town etter det fantatiske og minnerike oppholdet jeg hadde der i min pure ungdom. Fra Boston tok vi båt til P-town, det er en tur på ca. 90 minutter

Båten til P-town
Det er masse hyggelige hotel og in's i P-town, vi valgte dette. Det er et lite sted i nydelig, tradisjonell New-England stil, og det minner om det stedet jeg feiret nyttårsaften en gang i det forrige århundre. Gary, som driver stedet er en hyggelig mann som serverer de beste frokostene og passer på at alle har det bra og får maks ut av oppholdet.
Revere Guest house - anbefales! Du finner Revere Guest house på Trip Advisor og på Facebook

Strendene på Cape Cod er nydelige, med sanddyner og mange steder man kan være helt alene. Vi fikk tak i en lokal ung gutt som gjorde sitt beste for å lære oss å surfe.

Sanddyner og hav.

P-town sett fra sjøen


På bryggen i P-town, bilder av Ann Leibovitz


Sykkelveier i sanddynene

Høyt under taket. I P-town er alle velkommen og respektert
Amerikanere generelt og P-towners spesielt elsker hunder og katter
Det er mange steder i nærheten av the Cape som er verdt et besøk - helt siden jeg leste "Den gode mor" av Ann Tyler har jeg ønsket å reise til Maine. Marthas Vineyard er et annet drømmested som jeg har til gode. Hvis du ikke har allverdens tid er P-town et godt alternativ. Og du kan ta noen dager i vakre Boston, en virkelig hyggelig by!

USA har mye å by på og øst-kysten er veldig annerledes enn vest-kysten. Det er vanskelig å peke på en favoritt, til det er de to kystene for forskjellige. Barna elsket The cape og ønsker seg tilbake, og forhåpentligvis blir det både det og Maine med tiden.

Hvis du drømmer om den store USA-turen er dette et reisemål som anbefales.

God planlegging og god tur!

2 kommentarer:

  1. Dit vil jeg reise!
    Jeg har lest bøker fra dette området, om kanskje ikke akkurat P-town. I tankene mine ser det ut som et område jeg ville falt for hvis jeg fikk se det i virkeligheten :-)

    SvarSlett
  2. Dit vil jeg også reise! Takk for inspirerende innlegg. Jeg tok også Amtrak mellom Boston og NY ifjor sommer! Skal reise over til Boston igjen til høsten og håper å ha tid til noen dager på Cape Cod, jeg har ikke vært der enda.
    Det fotografiet av Ann Leibovitz er praktfullt.

    SvarSlett