søndag 15. mai 2011

Elizabeth Kostova - Svanetyvene

Fantastisk bok som inneholder alt hva lesehjerte kan begjære: et mysterium, en tragisk historie, kunst, psykologi, nåtid og gamle dager og ikke minst lidenskapelig kjærlighet. 607 sider med intelligent underholdning - en ekte page-turner.

Det handler om kunstmaleren Robert Oliver og hans besettelse for en en ung kvinne ved navn Mary. Oliver blir tvangsinnlagt fordi han går løs på et kjent maleri i et galleri - med kniv. Andrew Marlow, en sympatisk og kunstinteressert psykiater tar på seg jobben med å behandle Oliver. Etter som Oliver ikke vil ytre et eneste ord må Marlow leke Sherlock Holmes for å forsøke å forstå Olivers lidenskaper, tvangshandlinger og depresjoner.

Boken er mesterlig skrevet, og det er en sånn bok som du vil skal vare lenge. 607 sider hjelper, men det er allikevel kjipt når den er ferdig.

Løp og kjøp!

Anbefales,
God bok!

4 kommentarer:

 1. Høres unektelig litt spennende ut! Jeg er på jakt etter en spennende og engasjerende, men samtidig ikke alt for tung, historie til å lese på iPaden. Kanskje det er denne?

  SvarSlett
 2. Åå, høres spennende ut. Er boka fra i år?

  SvarSlett
 3. DEn kom ut 2.5, så den er rykende fersk.

  SvarSlett
 4. Jeg avbrøt den nesten, men er veldig glad for at det bare ble nesten. Den var treg i starten, men etter de første 100 sidene tok det seg kraftig opp =)

  SvarSlett