lørdag 7. mars 2009

Sue Miller

En av mine amerikanske favorittforfattere er Sue Miller. Den første boken jeg leste av hun var Den gode mor (1986). I denne boken møter vi Anna Dunlap, nyskilt, og mor til lille Molly. Hun treffer kunstneren Leo, og de utvikler et nydelig kjærlighetsforhold.

Anna har et godt forhodl til sin eks-mann Brian, men da han får vite at Molly har sett Leo naken i dusjen gjør han alt for å få foreldreretten til datteren.

Boken er filmatisert (1988) med Diane Keeton som Anna og Liam Neeson som Leo. Det er en veldig bra tolkning av boken, og både filmen og boken anbefales.

Sammen med Den gode mor er Den distingverte gjesten og Familebilder mine favoritter av Miller. Felles for bøkene er at det er psykologiske "studier" av familer, forhold, oppvekst og det å være foreldre.

Av kjærlighet er også bra, men en av de siste Mens jeg var borte skåret ikke like høyt hos meg. Bøkene kan være vanskelig å få tak i på norsk, men hold øynene åpne på loppemarket og bruktbutikker. Alt kan fås på engelsk hos amazon.

God bok!!

5 kommentarer:

 1. Aldri hørt om Sue Miller, dette høres veldig bra ut. Jeg må slutte å jobbe, jeg skal bare lese - jeg har en leseliste lang som et uvær og nå kom Sue Miller også med gitt! Takk for tips!

  SvarSlett
 2. Jeg må bare si at jeg er glad for at du blogger om både nytt og gammelt. Dette skal sjekkes ut.

  SvarSlett
 3. Noen bøker må bare promoteres. Sue Miller er en ekte heltinne. Les og gi tilbakemelding!!

  SvarSlett
 4. Har aldri lest noe av henne. Men hun høres ut som noe for meg!

  SvarSlett
 5. Jeg må nok også sette Sue Miller på leselisten min, for dette hørtes interessant ut :)

  SvarSlett