søndag 8. mars 2009

Alice HoffmanAlice Hoffman er en heltinne!! På linje med Miller og Tyler er hun en av de virkelig gode amerikanske forfatterene. Jeg er ikke fan av magisk realisme, men denne form for magisk realisme kan jeg like!


Jeg har en halv hyllemeter Hoffman og er det man kan kalle et skikkelig fan! Jeg begynte med Hvite hester og var fullstendig hektet. Deretter leste jeg Stjerner lyser hvite og et dypt kjærlighetsforhold var etablert. Jeg har plukket frem det jeg har i hyllen av Hoffman, og det er som følger:


- Hvite hester

- Stjerner lyser hvite

- Lykkens datter

- Syvende himmel

- Nabojenter

- Lykkens datter

- Lysnatt

- Skilpaddemåne

- Svart snø

- Sinn og skinn

- Elvekongen

- Magi i praksis

- Huset og fuglen

- Blå dagbok

Felles for bøkene er at Hoffman skriver magisk. Leseren kan kjenne den varme solen, vinden som suser og vannet som surkler. Man blir dradd inni en verden som styres av naturens krefter og menneskelig svakhet og styrke. Hoffman må oppleves.Jeg digger Hoffmans bøker. Det er ekstraordinært! Alt er bra - og alt gir et skikkelig kick!!

Anbefales!


God bok!

6 kommentarer:

 1. Alice Hoffman er en forfatter jeg liker veldig godt å lese, og jeg oppdaget henne på videregående når jeg tok engelsk fordypning. Det var Illumination night / Stjerner lyser hvite som gjorde et stort inntrykk, og jeg har lest et par bøker av henne i senere tid, men jeg skjønner at jeg har en del igjen, hehe.

  SvarSlett
 2. Så flott at vi er flere!
  Jeg oppdaget Alice Hoffman helt tilfeldig da jeg gikk og lette på hyllene på biblioteket som 18-åring. Jeg hadde aldri hørt om henne før. Den første jeg leste var Lykkens datter. Deretter Hvite hester. To av mine beste leseopplevelser. Jeg ble fullstendig oppslukt. Trollbundet. Alt det hverdagslige og sanselige som fikk så stor plass, sammen med det magiske. Det er ingen som skriver sånn, ingen andre enn henne.
  Tror jammen jeg må lese Alice Hoffman igjen. Jeg har lest alle du lister opp her, bortsett fra Elvekongen.

  SvarSlett
 3. Å, ja! Jeg hadde en venninne da jeg var yngre som hadde helt dilla. Jeg har aldri lest henne. Har veldig lyst.
  Hvordan skal dette ende, jeg har en leseliste lang som et uvær. Og jeg kan ikke stresslese, det er kjipt. Men jeg setter henne opp, ganske høyt opp til og med. Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Jeg har glemte skatter i bokhylla. Lysnatt. Så jeg kan bare glede meg.

  SvarSlett
 5. Lysnatt er veldig fin - ja, du kan glede deg!

  SvarSlett
 6. Jeg elsker også Alice Hoffman. Begynte med Hvite hester, og så tok det av. Har ikke vært så begeistret for de siste bøkene henens, men alt hun skriver må leses, uansett!

  SvarSlett