onsdag 14. januar 2009

Hjelp

Jeg kommer ikke videre etter å ha lest Mnem. Det er ikke mangel på bøker i huset, men jeg kommer liksom ikke nedpå igjen. Klarer ikke å finne noe som fenger skikkelig.

Gode lesetips ønskes!

På forhånd takk for hjelpen!

12 kommentarer:

 1. Kjenner igjen følelsen, og har ikke noe konkret tips annet enn at for meg funker det best å lese noe helt annerledes etter en stor leseopplevelse. Det er nesten dødfødt å lete etter noe som ligner og er like bra, så derfor pleier jeg å prøve å finne noe som kan være bra, men på en så helt annen måte som mulig. Hvis jeg f.eks. har lest en moderne bok som var veldig god, leser jeg gjerne deretter en klassiker, eller en dokumentær/fakta etter en roman, osv. På den måten unngår man å sammenligne, og kan oppleve den nye boken mer for hva den er.

  SvarSlett
 2. Takk Spectatia!
  Dokumentar eller klassiker lyder bra! Jeg kommer rett fra bokhandlen - har forsøkt å få tak i den nye stortingsmeldingen om mannsrollen, men de har ikke fått den inn enda.Jeg får lese mer i Skriveboka mens jeg venter på en åpenbaring.

  SvarSlett
 3. Gode råd fra Spectatia.
  Hvis det ikke hjelper, ta en liten pause fra lesningen. Se en film, lytt til musikk, gå en tur, spill et instrument, lag mat, oppsøk et galleri eller et museum, sett deg ned og betrakt verden: mennesker, himmelen, fuglene, dine egne føtter etc.
  Trenger du flere råd kan du sette inn et mindre beløp på kontonummer 2000 12 34 567.
  Med vennlig hilsen.

  SvarSlett
 4. Føttene er studert, en film er sett, brødene står i ovnen, Bach på radioene og pengene er satt inn på konto, kjære svane! Takk!!

  SvarSlett
 5. Takk for kjempefin blogg!! Etter alle de gode tipsene dine sender jeg deg noen av mine:
  Good bye, Marianne. Den er kjempefin!
  Alt av Paul Auster :-)

  SvarSlett
 6. Kjære Janke!
  Bloggen din er kjempefin - jeg har lånt/kjøpt flere av bøkene du anbefaler!
  Jeg vil anbefale at du leser Venstre hånd over høyre skulder av Selma Lønning Aarø.

  Hilsen Vipsen

  SvarSlett
 7. Hei Anonym!
  Velkommen til bloggen min! Good Bye, Marianne fikk jeg til jul - den skal jeg lese. Jeg er skikkelig Auster- fan og har den siste boken hans - ulest!! Takk for tipsene, de skal jeg følge!
  Vipsen! Velkommen til deg også!! Venstre hånd over høyre skulder er ført opp på listen. Takk skal du ha!

  SvarSlett
 8. Hei Janke,

  høres lurt ut å lese noe helt annet. Nå har ikke jeg lest Mnem, men jeg vil likevel anbefale "Mandelplukkersken" av Simonetta Agnello Hornby. Handlingen er lagt til Sicilia (forfatteren er fra Palermo, men bor nå i London). Det tok noe sider før den "tok av", men når den "tok av" skjøt den skyhøyt og inn i de rareste kroker. Fantastisk miljøskildringer og spennende fortelling. Og til titt og ofte ganske humoristisk (selv om jeg ikke er sikker på om det er bevisst fra forfatterens side - kanskje jeg bare har rar humor?) Grunnen til at jeg strevde litt i begynnelsen var at det var et stort persongalleri å forholde seg til - men det er ikke så viktig om man får alt med seg fra begynnelsen av, trådene blir tatt opp igjen. Mafiaen har også en liten plass i historien (yummi! Jeg liker den gammeldagse mafiaen litt ... bare de positive sidene, da :-) ) Når jeg var ferdig, måtte jeg bare sitte og måpe - og kjenne på den gode følelsen.

  Mens jeg er i gang: Løp og se en "Julefortelling" (fransk film). Herlig usentimental og mye humor om alvorlige tema.

  Suzi

  SvarSlett
 9. Hei Suzi!!
  Takk skal du ha - jeg har boken så den skal jeg lese!! Takk for filmtips også - det har blitt alt for lite kino etter disse velsignede barna kom - men det kan være mitt foresett for 2009: mer kino!! Mindre DVD!!

  SvarSlett
 10. Janke det er mitt tips også, finn noe helt annet. Jeg ville valgt en krim eller reist til ett annet kontinet, f.eks østen som jeg er fasinert av nå. Jeg har hørt mye skryt av Gutten som hadde svar på alt (Vikas Swarup). Denne ville jeg prøvd. En god bivirkning er jo at jeg får lese din vurdering :) Lykke til.

  SvarSlett
 11. Gutten so mhadde svar på alt har jeg lest - den engelske utgaven Q and A - den var helt fantastisk!!! Den må du lese - jeg var helt betatt av historiene hans!! Det er en perle av en bok!! Jeg kan legge den inn som eget innlegg :-)

  OK - da blir det Stieg Larsson da - jeg vet ikke om jeg tør, men dere andre er jo så begeistret :-)

  SvarSlett
 12. Det blir spennende å høre hva du synes om krimmen. Ha gode grøss.

  SvarSlett