tirsdag 6. januar 2009

Bislet - en sjarmerende og bokvennlig bydel


I dag har jeg vært på en aldri så liten byvandring i min favoritttbydel i Oslo - Bislet. Her får man følelsen av at de ligger som perler på en snor - bruktbokhandlerne og bokhandlerne. Jeg begynte på Sofies plass, der den sjarmerende bokhandelen Bokstua holder hus. Denne bokhandelen har spesialisert seg på barnebøker og fagbøker rettet mot barn i barnehagealder og barnehage. I tillegg har de en rekke andre bøker, omhyggelig utvalgte, om kunst, populærfilosofi og litteratur. Betjeningen er kunnskapsrik og særdeles hyggelig - du treffer Anne hvis du tar turen innom. Hun kan og vet det meste og har selv pedagogisk bakgrunn.

Bokstua er intim og hyggelig. Det er ryddig, ordentlig og med en helt spesiell atmosfære. Det er en egen krok for barna, der de kan lese og kose seg, og en krok hvor vi voksne kan sette oss ned, enten i en dyp lenestol, eller i gamle kinoseter. Innredningen har en snert av humor, og på en grå dag kan dette være stedet for å slappe av i gode omgivelser!


Etter en svipptur innom cafeen vegg i vegg med interiørbutikken Eske, som serverer deilig og billig mat, satt jeg nesen mot Bislet "sentrum" og opp mot Theresesgate. Der ligger en perle av en bokhandel - Bislet Bok. Denne bokhandelen eies og drives av Tulla, og har ligget her i 15 år. I studiedagene var det hit jeg gikk da jeg skulle ha bøker som lå litt på siden av pensum - spesielt filosofibøker. Utvalget er stort, betjeningen er kunnskapsrik og veldig hyggelig, og prisene er utrolige!

Jeg kommer aldri tomhendt ut herfra! I dag fikk jeg Karl Popper Kritisk tenking for 99 kroner, Philip Roth Portnoys besværlige liv for 99 kroner, Alain de Botton Statusjag for 129 kroner og Carl Schmidt Begrepet om det politiske for 99 kroner.

I tillegg til mye filosofi, kunst og arkitektur har de masse skjønnlitteratur - og mye til særdeles gunstige priser.

Bislet bok holder på å sette opp sin egen nettside, men skal du innom før det kan det være greit å ha åpningstidene: mandag til fredag er de åpne fra 10 til 18, og lørdag er de åpne fra 10 til 16. Telefonnummeret dit er 22692265 - hvis du skulle trenge det.

Bislet bok er en typisk selvdrevet og god gammeldags bokhandel. Masse bøker, lite papirvarer. Herlig, Trangt og fylt til randen - men oversiktlig og greit. Noen går på spabehandling når de føler for avslapping - jeg foretrekker å gå hit. Billigere blir det også, selvom jeg kommer ut med fulle poser.

Anbefales for fastboende og besøkende!!

6 kommentarer:

 1. Tusen takk.
  Nå vet jeg helt sikkert hvor jeg skal dra neste gang jeg tar turen innom Oslo!

  SvarSlett
 2. Velkommen til jegleser, Wia Draven! Jeg legger ut flere Oslo-tips etter hvert, så du får poppe innom igjen!!
  Janke :-)

  SvarSlett
 3. Gleder meg til nettsiden kommer opp. Men noterer meg legger gatenavnet på minnet. Takk for nyttige Oslo-tips.

  SvarSlett
 4. Så sant, så sant om viktigheten av at bokhandlere og ansatte vet hva de snakker om (jeg kjenner selv til Bislet Bok). I en større Trondheims-bokhandel før jul traff jeg på en ansatt som ikke visste hvem Espen Haavardsholm var...

  SvarSlett
 5. Vi kan bare tenke oss hvilken bokhandel det var... se for øvrig innlegg om Ark under etiketten Kjøpe bøker

  SvarSlett