mandag 26. januar 2009

Down by Law

Down by law fra 1986 (Jim Jarmusch) er en vinner!! Tom Waits, John Lurie og Roberto Benigni spiller tre fanger som deler celle i Louisiana fengsel. Felles for de tre er at ingen har begått den forbrytelsen de anklages for.

Har du lurt på hvor utsagnet "not the shoes" kommer fra?

Anbefales!!

3 kommentarer:

 1. Ja, det er så tøft, atte. "Jockey full of bourbon" - for en åpning på en favorittfilm. "Hey little bird, fly away home, the house is on fire, the children don't know". Det blir TW på kontoret i dag. H

  SvarSlett
 2. Jeg har et ambivalent forhold til Jarmusch - jeg har sett alle hans filmer, og holder "Down By Law", "Coffe and Cigarettes" og "Night On Earth" som hans fineste verker (i den rekkefølgen). "Broken Flowers" var ok, og "Ghost Dog" var pretensiøs og forferderlig. Jeg føler det samme om regissøren Gus Van Sant - fra himmel til helvete fra film til film.
  Sist jeg var i Italia fortalte en servitør meg en kuriositet: Roberto Benigni kan stå på en scene i nærmere to timer og sitere ordrett fra Dantes "Den guddommelige komedie". Han er visst en Dante-ekspert, hvem hadde trodd det?

  SvarSlett
 3. Jeg vil gjerne ha titlene på de filmene som er nærmest himmelen av Gus Van Sant.

  Benigni er tydeligvis en mann med mange egenskaper!! Og en strålende skuespiller. Takk for xtra kunnskapene om han - det er sånn som er artig å vite!

  SvarSlett