søndag 26. april 2009

The visitor

Akk mitt elendige menneske! I mitt selvpålagte (og tåpelige) lesesølibat blir det mye film. Men heldigvis for platekompaniet - i går fant jeg en fantastisk film: The visitor. Det handler om en økonomiprofessor i USA. Han er ensom, lite sosial, fullstendig uten arbeislyst og enkemann. Han reiser, motvillig, til New York for å holde et innlegg på en konferanse. I New York har han en leilighet, og når han kommer dit er den utleid - uten hans viten.

Paret som leier leiligheten er en syrisk ung mann og en ung kvinne fra Senegal. Professoren blir kjent med disse menneskene, og et vennskap utvikles. En dag blir den syriske mannen, tarek, arrestert på undergrunnen i USA. Det viser seg at han ikke har oppholdstillatelse.

Det er en vakker, trist og engasjerende film. Jeg er i utgangspunktet nedtrykt over selvdeprivering fra litteratur og ble ikke bedre av filmen. Den er virkelig god - og anbefales på det varmeste. Uavhengig av om du leser skjønnlitteratur eller ikke..

3 kommentarer:

  1. Denne ser ut til å være midt i blinken for meg. Her er det løp og kjøp tror jeg...

    SvarSlett
  2. Spennende. Takk for tips.

    SvarSlett
  3. Helt enig! The Visitor er ganske høyt opp på listen over filmer jeg så i 2008. Imponert over hvordan de har klart å lage en så fin, men trist film over et aktuelt tema.

    SvarSlett