mandag 13. april 2009

Menn som hater kvinner - Stieg Larsson

Hadde det ikke vært for andre bloggeres varme anbefalinger ville jeg aldri ha lest denne boken. Jeg kan innlede med å takke for godt lesetips!! Boken var skummel, intelligent, handlingen var overasskende, og plottet var tipp topp!!

Det er skrevet så mye om denne boken, at det det føles litt snålt å skulle skrive noe om den her. Men det jeg likte best var at Larsson har lagt den så nært opp til den samfunnskritiske journalistikken han selv drev med "in real life". Jeg likte veldig godt alle henvisningene til økonomisk korrupsjon, til nazismen, og ikke minst til skolesystemet som hadde møtt "sjarmerende" Salander på en lite konstruktv måte. Og plottet var helt topp - jeg så det som en kjempebonus at det var to parallelle plott i en og samme historie.

Om jeg skal lese de to andre? Selvsagt!! Dette var en page-turner, utrolig underholdende og heldigvis en historie som ikke fester seg for fast i hukommelsen.

God bok!

5 kommentarer:

 1. Eg var også svært overraska over at eg likte denne boka godt. Det er ei av fleire bøker eg har lese i det siste, som får meg til å revurdere det negative standpunktet mitt ovafor bestselgjarar.

  SvarSlett
 2. Enig!
  Velkommen hjem fra påskeferie - håper du har spist like mye godteri som meg.

  SvarSlett
 3. Så bra! Det var nesten en krim i seg selv å tenke på at du skulle lese en krim. :)

  SvarSlett
 4. Smaken er som baken :p Krim er nok ikke helt min greie, tydeligvis.

  SvarSlett
 5. Bai. jeg ble også overrakset. Og på toppen av det hele sov jeg med lyset av resten av påsken
  Knirk. Takk :-) Masse sjokolade og uhørt mye vin. Deilig!!
  Leselistami: hehe, så sant som det er sagt. Men jeg tror ikke jeg blir en ihuga krimleser heretter. Men de to andre - på sikt skal jeg få de med meg. Men filmen tør jeg ikke se.
  Stine Marie. Vi er nok i utgangspunktet spikket av samme treet. Eller samme side av baken :-) Men denne var bra!!

  SvarSlett