fredag 24. april 2009

Lesesølibat

Jeg eksperimenterer med å forsøke ikke å lese skjønnlitteratur i to uker. Det går forholdvis greit, har holdt ut i 5 dager. Bivirkningene er at jeg har problemer med å sovne om kvelden, jeg blir ganske gretten, zapper ukrontrollert på TV (i går så jeg ungkaren av alle ting) og jeg er rastløs. Medisinen er mange aviser, artikler, turer og Spotify. Jeg vet ikke om jeg holder en uke til - det er i grunnen ganske kjipt ikke å lese skjønnlitteratur - og det er første gang jeg gjør dette. Om noen dager skal jeg evaluere prosjektet. Hypotesen er at verden blir ganske så svart-hvit uten lesingen, men foreløbig er "utvalget for lite til å dra bastante konklusjoner".. Wish me luck!

15 kommentarer:

 1. Ja, slik har folk det som ikke leser skjønnlitterære bøker!
  Lykke til med prosjektet

  SvarSlett
 2. Lykke til. Jeg er glad det ikke er meg! Håper du legger ut statusrapport og konklusjon når eksprerimentet er ferdig.

  SvarSlett
 3. Tror jeg hadde blitt litt rastløs jeg også. Men selv om du evt. kommer frem til en konklusjon om at "verden er svart/hvit uten skjønnlitteratur," så kan jo det komme av at du er vant til å lese så mye skjønnlitteratur som du gjør. En som ikke leser skjønnlitteratur synes ikke nødvendigvis at verden er svart/hvit, men det kan jo komme av at h*n ikke vet hva h*n går glipp av (for jeg tror definitivt at skjønnlitteratur er med på å gjøre dagene litt mer fargerike). Spennende prosjekt, og jeg gleder meg til evalueringen :)
  P.S.: Unngår du å lese bokblogger når du har lesesølibat? Jeg blir ihvertfall fristet til å lese når jeg leser bokblogger :)

  SvarSlett
 4. Oi... 2 uker uten litteratur. Blir litt svett bare av tanken, jeg. Skjønner godt du sliter med å sovne om kveldene. Jeg MÅ ha noen minutter med ei bok før jeg blunder. Blir spennende å høre om du holder ut.

  SvarSlett
 5. God kveld Jeg leser ikke. Tør jeg spørre hvorfor du fordriver tiden med å gjøre alt annet enn å sitte med portvinsnesen i en bok? Alle vet da at de "uleste" har et fattigere åndsliv. Entrer jeg et hjem hvor bøkene glimrer med sitt fravær, blir jeg svært mistenksom overfor hjemmets eier(e). På samme måte når jeg ser noen foran meg i handlekøen river med seg ukebladet Se&Hør. Mistenksom. Opprørt. Oppgitt. Full av fordommer. Tenker samtidig: Hvem er jeg til å dømme andre? Men dog. Jeg vandrer rundt som en knyttneve, og ergrer meg mot min samtid. Men jeg har så små, søte never atte. Og du vet hva man sier om personer med små hender. Nettopp! Nuvel, tilbake til krematoriet.

  SvarSlett
 6. Jeg hadde vært sjanseløs. Litteratur-junkie som jeg er. Kan ikke forestille meg å prøve engang! Bøker og kaffe er to laster som jeg nok skal greie å leve med:-)

  Lykke til med konklusjonen!

  SvarSlett
 7. Mystisk eksperiment. Blir spennende å høre resultatet.

  Jeg leser slett ikke hver dag. Når jeg leser, leser jeg for mye. Så jeg har en utfordring med å "balansere" det. Så hvorfor ekspeimentere med noe som funker bra? Mystisk.

  SvarSlett
 8. Håper du sprekker! Dette er ikke lurt!

  SvarSlett
 9. Men Janke da - HVORFOR? Det er den raaaaaareste ideen jeg har hørt om på lenge! :oD

  SvarSlett
 10. Hvorfor vil man gjøre noe sånt, egentlig?

  SvarSlett
 11. Haha.. Å jeg som trodde livet var en tekst;)

  Lykke til..

  SvarSlett
 12. Takk for kommentarer. Jeg har det shitty, men are hanging in there..

  SvarSlett
 13. Men snälla söta - varför?

  SvarSlett
 14. takk for alle kommentarene - dere er en fin-fin gjeng :-)

  SvarSlett