mandag 27. april 2009

The Jane Austen book club

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til denne filmen. Men jeg puttet den (heldigvis) i bunken med de andre filmene som jeg kjøpte på Platekompaniet i helgen. Og i går bunkret jeg meg opp i sofaen og rull film.

Handlingen er om en gruppe kvinner, og en mann, som starter en bokklubb. De er seks stykker, og skal gjennom Austens 6 bøker. En til hver. Forutsetningene til deltakerne er varierte - på samme måte som livene deres er.

Etter å ha sett 5 minutter visste jeg at dette var en fulltreffer. Romantisk, trist, morsom, overraskende - på linje med...nettop; en god roman.

I filmen følger vi personenes liv og leven, og mottoet syntes å være at det kan være mye å lære om livet fra engod roman. De ulike temaene fra Austens bøker viser seg å ha stor gjenklang i de ulike personenes liv, og med litt godvilje fra seeren blir budskapet at ens egne valg i livet kan la seg inspirere av en god bok. Nydelig. En skikkelig feel-good film som jeg kommer til å huske, lenge.

For den som liker å nyte en god hvitvin til filmen, prøv Soave Tamellini, 2007. Setter en spiss på opplevelsen!

3 kommentarer:

  1. Tusen takk for film- og vintips! Kommer nok til å se denne.

    SvarSlett
  2. Austen-filmen såg jag för ett tag sedan - den var tycker jag betydligt bättre än boken och därför också även bättre än vad jag trodde den skulle vara... På olika sätt var det intressanta människor att lära känna...

    SvarSlett
  3. Takk takk, filmtips tar vi gjerne flere av.

    SvarSlett