torsdag 21. januar 2010

Bloggpris

Jeg har fått kreativ bloggpris av Knirk og av Hermia! Tusen takk, begge to! Dette er den obligatoriske teksten som skal være med:

Kriteriene som følger med å få denne prisen er:- Kopier awarden til bloggen din.- Link til den personen som ga deg awarden.- Fortell 7 interessante fakta om deg selv.- Velg 7 andre bloggere som du sender awarden videre til.- Link til deres blogger.- Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden.

Så var det de syv interessante tingene om meg selv - litt usikker på hvor interessant det faktisk er for dere andre, men...

1. Da jeg var 11 år var jeg en måned på fredsleir i Kyoto i Japan (CISV-sommer leir). Der var det barn fra 11 nasjoner, 2 gutter og 2 jenter fra hvert land. Vi dannet blant annet et childrens parlament - der vi diskuterte hvordan vi skulle sørge for at det ble fred i verden. Siden har jeg alltid trodd på at det går an å skape fred i verden. Og jeg tror fremdeles at barn har enviktig rolle å spille i det arbeidet.

2. Jeg er bergenser. Bor i Oslo, og har bodd her i snart 20 år, men jeg er bergenser.

3. Jeg lar meg veldig lett begeistre. Ikke bare over bøker, musikk, filmer og lignende. Jeg lar meg begeistre over det meste.

4. Jeg elsker å jobbe. Alt sammen. Stå opp om morgenen, ha mitt eget kontor, egen telefon på kontoret, lunchpausene. Og jeg elsker store jobbutfordringer. Nå jobber jeg bare i halv stilling, og det har sine fordeler i forhold til familien, men jeg ønsker meg en jobb der jeg kan jobbe mye mer og få mye større utfordringer. Hver onsdag er jobb-uken min over, og jeg er alltid litt lei meg for at jeg ikke skal tilbake før mandagen. Men jeg har mange strøjobber ved siden av, det hjelper.

5. Jeg samler på små guder. Den fineste guden min, som egentlig ikke er en gud, har jeg brukt som bloggbilde. Det er en dame som ammer og leser samtidig. Jeg fikk den av min far - han kjøpte den til meg i India. Det er en av de fineste gavene jeg har fått, fordi jeg syntes den passet så godt til meg. Jeg fikk den da jeg fikk barn.

6. Jeg er ganske flink til å brodere. Jeg har brodert ganske masse. Når jeg blir ordentlig frustrert eller rastløs broderer jeg. Det er terapi. Jeg er ikke så avansert - det blir mest korssting, men jeg broderer ikke fuglenek og nisser. Jeg kjøper broderi-oppskrifter fra USA og Frankrike på internett. Jeg har ikke brodert så mye i det siste, for ting har vært så bra. Jeg håper det fortsetter sånn.

7. Jeg skal disputere for doktorgrad i mars. Og det gleder jeg meg helt hemningsløst til.


Så var det 7 andre blogger. Det er mange jeg setter stor pris på, og her er et utvalg:

1. Thauke2. Han skriver så bra, og jeg tror han er en veldig hyggelig mann. Og så bor han i Bergen, så jeg regner med at hvis jeg noen gang får snakke med han er det på stammespråket.

2. Øyvind. Han er verdens hyggeligste mann, og han har en hageblogg som både er litterær og filosofisk. Det er noe vakkert med menn som er så glad i blomster og planter.

3. Livet på Bømlo. Min kjære lillesøster som er tøffere enn toget. Hun har åpnet egen butikk på Bømlo - og jeg gleder meg til å se.

4. Hermia Kjempefin svensk blogg. Jeg tror Hermia og jeg hadde hatt masse å snakke om hvis vi møttes. Derfor sender jeg en pris til hun også - og har selv fått av henne. Gjensidig begeistring, med andre ord.

5. Bogormen Dansk blogg. En dame som leser masse og som skriver gode bokanmeldelser.

6. Spectatia. Frisk svensk/norsk dame med forkjærlighet for Roth.

7. Leslistami . Kjempefin blogg, med mange gode betraktninger. En av de første bloggene jeg begynte å følge.


13 kommentarer:

 1. Tack :-)
  Jag blev glad i Oslo efter ett besök där i somras, kommer säkert tillbaka någon gång - då kan vi snakka på riktigt..
  Stort lycka till med disputationen!!

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Janke! Og nå kan vi kanskje forvente oss Bok i godt selskap-poster med broderier hos deg også, da? ;-)

  SvarSlett
 3. Hei

  Ser du ønsker deg en jobb hvor du kan jobbe mye og få utfordringer.
  Da kan jeg tilby deg en jobb hvor du bestemmer din egen arbeidstid og virkelig kan få utfordringer!
  Send meg en mail hvis du vil ha info.

  Mvh Tommy Jåvold
  mail: tommyjaa@hotmail.com

  SvarSlett
 4. Takk for tilbudet, Jåvold. Men salg er ikke helt min greie. Så der hadde det nok blitt mye jobb og lite uttelling :-)

  SvarSlett
 5. Ja, det må jeg si: Du er en fryktelig positiv blogger!
  Doktorgrad, du! Imponerende. Men i hva?

  SvarSlett
 6. Mange takk for pris og, ikke minst, hyggelige ord. Kanskje vi kan møtes, f.eks en gang du er på disse trakter. Er jo spent på om du virkelig har klart å holde på dialekten etter 20 år i hovedstaden!

  SvarSlett
 7. Tusen takk, Janke. Det er hyggelig å få en slik oppmerksomhet. Jeg skal prøve å følge opp, hva er det de sier i reklamen.. til helga kanskje :)
  Skal prøve å få gjort det i løpet av helga.

  SvarSlett
 8. Hermia: la meg få vite neste gang du kommer! da kan vi drikke vin og snakke bøker på det flotte Litteraturhuset vi har her i Oslo :-)

  Spectatia: GODT TENKT!!

  Geir: Lever på solsiden av livet, vett'u.Blir positiv av det.
  Pedagogikk (surprise, Knirk?)

  Thauke2: Veldig gjerne! Nå kommer det jo Litteraturhus i Bergen også!!

  Leselistami: take your time :-)

  SvarSlett
 9. Den e go! Da regner jeg med at du sier fra når du kommer. (Men om vi skal vente på litteraturhuset, kan det jo ta sin tid!)

  SvarSlett
 10. Det var fint å lese om bloggbildet ditt, guden din. Ble rørt!

  SvarSlett
 11. Tusen takk for Award kjære søster :-). Men tøffere enn toget var vel gjerne å ta litt hardt i.... God helg til dere!!!

  SvarSlett
 12. jeg hadde ikke sett så nøye på bloggbildet ditt, janke, men når du sier det, er det ekstra fint. jeg har tenkt mye på dette om jeg synes det er greit å lese når jeg ammer eller ikke - synes liksom jeg skal gi energien min til babyen, men samtidig tar jeg meg ofte i automatisk å gripe etter noe lesestoff. Svaret har blitt noen ganger ja, andre ganger nei, etter energinivå og humør.
  Skjønner at du er glad i statuen!

  SvarSlett