tirsdag 23. juni 2009

Tredje runde - om og av mennI dag er det tre flotte, mannlige forfattere som anbefales. Felles for dem er at de skriver om menn i ulike situasjoner.


Philip Roth har skrevet denne vakre historien om en mann i siste fase av livet. Bevegende, sårt og til ettertanke.Yalom er i overkant selvhenført for min smak, men dog: Dobbeltdykk i sjelelivet er et lite mesterverk. For noen plott, for noen karakterer. Dette er rett og slett fornøyelig. Stakkars hr. Trotter, psykiateren som skal forsøke å hjelpe de rareste mennesker, for ikke om snakke om stakkars psykiater Lash - som går i terapi hos Trotter. Fantastiske intriger, utrolige utfall! En skatt for alle som på en eller annen måte er interessert i psykoterapi, men også for alle andre som liker bøker om menneskets merkelige atferd!


En perle fra helten Paul Auster. I Brooklynsk dårskap møter vi kreftsyke Nathan som vil skrive en bok om mennesklig dårskap. men sånn skal det ikke gå. I sedvanlig Auster-stil fører en rekke tilfeldigheter til at Nathans liv snus på hodet i løpet av kort tid. Hans avslutning på livet, i hjembyen Brooklyn, blir noe helt annet enn han noen sinne hadde forestilt seg. En feel-good historie som gjør deg glad! Takk, Paul Auster!!


God bok!

6 kommentarer:

 1. Dette så ut om noen triste bøker :-( Har du ikke noen koselige bøker å anbefalle til sommeren? Noen lette og morsomme?
  Therese.

  SvarSlett
 2. Gøy å lese anbefalingene dine.Jeg er så skeptisk til Helene Uri sine bøker - men jeg vet ikke lenger hvorfor. Med din rosende omtale er det fare for at jeg glemmer skepsisen :)
  Hvermann - stiger nå på leselista. "Dobbeltdykk i sjelelivet" har jeg ikke hørt om før, men den frister umiddelbart etter denne omtalen.

  SvarSlett
 3. Therese: de er ikke triste, heller tvert imot. Men det kommer en post med lett og ledig sommerlektyre - en av dagene.
  Leselistami: Du jar mye å glede deg til .-) Spesielt dobbeltdykk i sjelelivet er en fantastisk morsom bok!!

  SvarSlett
 4. Dobbeltdykk i sjelelivet er ikke så lett å få tak i? Søkte på biblioteket uten hell. Bokkilden gav heller ingen treff. Må jen kanskje stikke innom antikvariater?

  SvarSlett
 5. Leselistami: joda, de har den på www.haugenbok.no for den nette sum av 99 kroner. Har de den ikke på biblioteket?? Hm, not good. Dette er en perle som desverre ikke så altfor mange har lest..

  SvarSlett
 6. Hyggelig å se både en gammel og en ny favoritt i en og samme post.

  Hvermann er jo en perle og av Yalom har jeg hittil lest Momma and the Meaning of Life og Love's Executioner og har nettopp konstatert at jeg nok kommer til å lese alle de andre også i en eller annen rekkefølge.

  SvarSlett