torsdag 18. juni 2009

Pedagogiske utfordringer

5 kommentarer:

 1. Wow!
  *skrur av pc'en*

  SvarSlett
 2. Upps, der mistet jeg en kommentar - det var som søren. Vel - i den stod det at dette var en dommedasprofeti, og at hun elsket å studere. Jeg ser det ikke som en dommedagsprofeti - men som en pedagogisk utfordring. Ikke for studentene, men for pedagogene som skal tilrettelegge god undervisning. Det er et kjent problem at mange pedagoger syntes det er vanskelig å ta i bruk nye teknologier.

  SvarSlett
 3. Hadde en teknologisk tankevekkende erfaring med en elev her om dagen: han har skolevegring og nekter å gjøre skolearbeid, lese, skrive, gjøre oppgaver osv. Så ble jeg syk og borte fra skolen et par dager. Da begynte han å maile meg, korte mail av typen "hvordan syk er du?" "god bedring!" osv. Det varmet hjertet mitt, så klart, men først og fremst minnet det meg på hvor dårlig skolen er til å utnytte seg av moderne teknologi. Klart hans lese- og skrivetrening må foregå på mail heretter...:-)

  SvarSlett
 4. Min kommentar må også ha forsvunnet. Det jeg skrev var at jeg synes videoen var både lekker og tankevekkende.

  Skjønner godt at den også kan vekke sterke følelser, som man blant annet kan se av kommentarene på YouTube.

  Den sier mye om studentenes og pedagogenes situasjon, men den store mengden informasjon og informasjonskanaler som finnes i dag kombinert med for lite tid og store krav er noe som veldig mange andre også må forholde seg til. Og det store informasjons- og mediatilbudet i seg selv har, som jeg ser det, selvfølgelig negative men også veldig mange positive sider.

  Dette kunne man fundere langt og lenge over, men for nå vil jeg bare si takk til Janke for at du viste oss videoen.

  SvarSlett
 5. Heklehatt: ja, det er nok mye som kan gjøres for elever gjennom bruken av IKT. Det er viktig at vi ikk ehar for store forventninger til IKT, men det bør prøves. Og det bør være en naturlig del av tilpasset opplæring.

  Spectatia: helt enig med deg! Et skritt på veien tror jeg er at vi "voksne" reflekterer over hvor viktig IKT er for unge mennesker. Vi må ta det på alvor, og tilrettelegge for det fantastiske verktøyet det faktisk er. Og så tror jeg at vi ikke helt tar innover oss hvilke krav som stilles til unge i dag - vi var på hvilehjem sammenlignet med dagens situasjon. Tror jeg :-)

  SvarSlett