søndag 22. april 2012

Muir Woods, California

Hvis du skal se de svære Red Wood trærne i Nord-California er Avenue of the Giants eller Redwood National State Parks helt nord i California de største områdene. Litt nord for Berkeley, i Marin County ligger et godt alternativ som ikke er så langt unna, Muir Woods.

Redwood skogene er verdt å få med seg, det gir en uvirkelig følelse å spasere under disse gigantene. De kan bli over 100 meter høy og ha en diameter på over 8 meter, og  i følge informasjonen i Muir Woods kan de ble to og tre tusen år gamle. Trykk på bildene, så ser du de bedre.


Skogens skyskrapere

Nederst til høyre i bildet er det to personer - det gir perspektiv på hvor store disse trærne er.
Etter en flott tur i Muir Woods var vi en svipp tur til Highway 1 på vestsiden, før vi krysset tilbake og mot San Francisco.

Highway 1 - den vakreste kystlinjen i verden?
Vi stoppet i den lille byen Sausalito, som ligger rett over Golden gate hvis du kommer fra San Francisco. Hvis du kommer den veien kan du - hvis du ikke vil kjøre bil - ta fergen eller leie sykkel i San Francisco. Da kan du sykle over Golden Gate og inn til Marin County og Sausalino.

San Francisco

Stone art


Båthavnen i Sausalito

Golden Gate


Moir Woods er verdt en tur, og det er fine muligheter for både korte og lengre turer (hiking) i skogen. Ta lunchen i Sausalito før du løper, sykler, går eller kjører over Golden Gate.

God tur!

2 kommentarer:

  1. Det klør i reisefoten! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. I min også! Det er så mye jeg har lyst til å gjøre her borte, men på grunn av jobben min og barnas skole blir det litt begrenset. Men nå vet jeg i hvert fall at jeg skal ta meg minst en måned her og bare reise. En eller annen gang :-)

      Slett