fredag 13. april 2012

Highway 1. Half Moon Bay to Santa Cruz.

Highway One starter nord i California og går hele veien ned til Santa Barbara og nord for Los Angeles. Jeg har tatt denne ruten tidligere, og brukte over en uke med stopp underveis. Favorittstoppet den gangen var Laguna Beach, en nydelig liten by som beskrives blant annet av Graham Greene. I påsken tok vi en dagstur fra Berkeley til Santa Cruz på Highway 1. Vi kom oss ikke til Laguna, det hadde tatt mer tid, men vi fikk noen fine småstopp på veien og følelsen av dette uvirkelig, vakre landskapet.

Fiskeren gir assosiasjoner til Hemingway


Knokler fra en hval. Det er gode muligheter for Whale-watching på denne strekningen.


Santa CruzPeace and Love. California.

Det finnes mange gode ressurser for deg som vil ta denne strekningen. Coastal California fra Lonely Planet anbefales. Det finnes også mange nett-ressurser. Det er billig å leie bil i USA, og det er en fin vei å kjøre. Hvis man starter i nord  (feks. i San Francisco) og har begrenset med tid er det lurt å ta kystveien ned og inner state hjem. Fra L.A til San Francisco på inne rstate tar det ca 7 timer, så returen kan fint tas i ett strekk.Anbefalte byer på vei ned er Carmel, Santa Barbara og Laguna Beach. Og selvsagt en svipp innom Hollywood,  L.A og Universal Studios.

God tur!

2 kommentarer:

  1. Wee, vi planlegger å ta en rute fra LA og oppover California langs kysten, til SF og videre til Seattle i Washington. Kanskje vi kan ta denne da? Fyrtårnet får meg til å tenke på Virginia Woolf.

    SvarSlett
  2. Ja - helt klart denne veien dere må ta!! Lenger nord for S.F er det svære redwood skoger og indianderland.
    Det er også en togtur som skal være helt fantastisk mellom L.A og Seattle. Sjekk Amtrak.
    Lonely Planet-boken har masse bra info!

    SvarSlett